Til hovedinnhold

Sjokoladepai med whisky og kaffekrem

1 h 30 min
12 varer
198
Sjokoladepai med whisky og kaffekrem

Sjokoladepai med whisky og kaffekrem er en irsk-inspirert sjokoladepai de Irish Coffee møter en mørk sjokoladekrem. Sammen smelter de i en sprø sjokoladekjeksbunn. 

Du trenger en paiform, cirka 18-20 cm i diameter. 

Ingredienser

1
porsjoner

Bunn

  • 150 g sjokoladekjeks
  • 80 g smør, smeltet

Sjokoladekrem

  • 200 g mørk sjokolade, 55-64 % kakaoinnhold
  • 100 g mørk kokesjokolade, 70 % kakaoinnhold
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 5 stykker eggeplomme
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss sukker
  • 1 ss smør
  • 2 ss whisky

Kaffekrem

  • 2 dl fløte
  • 1 ss sukker, finkornet, eller melis
  • 2 ss instant espressopulver
  • kakao, eller revet sjokolade

Slik gjør du:

Bunn

  • 150 g sjokoladekjeks
  • 80 g smør, smeltet

Sjokoladekrem

  • 200 g mørk sjokolade, 55-64 % kakaoinnhold
  • 100 g mørk kokesjokolade, 70 % kakaoinnhold
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 5 stykker eggeplomme
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss sukker
  • 1 ss smør
  • 2 ss whisky

Kaffekrem

  • 2 dl fløte
  • 1 ss sukker, finkornet, eller melis
  • 2 ss instant espressopulver
  • kakao, eller revet sjokolade
Kjeks og smør kjøres sammen i en kjøkkenmaskin til en jevn blanding. Ha blandingen i en rund paiform og trykk den sammen til en kompakt kakebunn og sett i kjøleskapet.
Finhakk sjokoladen. Kok opp fløte og melk. Visp sammen eggeplommer og sukker. Hell den kokende fløtemelken over eggeblandingen mens du visper i eggene.
Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig under omrøring til den tykner som vaniljesaus.
Sil blandingen over i en ny bolle og rør inn sjokolade, smør og whisky.
Hell sjokoladekremen over i kjeksbunnen og la paien stå i kjøleskapet til sjokoladekremen har stivnet og frem til servering.
Pisk fløte, sukker og espressopulver til myk krem og topp sjokoladepaien med kaffekremen. Pynt med et dryss kakao eller litt revet sjokolade.
woman cooking

Bon appetit!

Kjeks og smør kjøres sammen i en kjøkkenmaskin til en jevn blanding. Ha blandingen i en rund paiform og trykk den sammen til en kompakt kakebunn og sett i kjøleskapet.
Finhakk sjokoladen. Kok opp fløte og melk. Visp sammen eggeplommer og sukker. Hell den kokende fløtemelken over eggeblandingen mens du visper i eggene.
Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig under omrøring til den tykner som vaniljesaus.
Sil blandingen over i en ny bolle og rør inn sjokolade, smør og whisky.
Hell sjokoladekremen over i kjeksbunnen og la paien stå i kjøleskapet til sjokoladekremen har stivnet og frem til servering.
Pisk fløte, sukker og espressopulver til myk krem og topp sjokoladepaien med kaffekremen. Pynt med et dryss kakao eller litt revet sjokolade.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?