En saftig og myk focaccia som passer perfekt som tilbehør til pasta, suppe eller salat. I tillegg til fetaost er brødet toppet med rosmarin og flaksalt, men her er mulighetene nesten uendelige.
0.5 dl olivenolje, + ekstra til å ringle over deigen
topping
2 - 3 ss olivenolje extra virgin
70 g fetaost
rosmarin, fersk
havsalt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
350 g hvetemel
2 ts salt
0.5 pakke tørrgjær
1 ts sukker
3 dl vann
0.5 dl olivenolje, + ekstra til å ringle over deigen
topping
2 - 3 ss olivenolje extra virgin
70 g fetaost
rosmarin, fersk
havsalt
Bland mel og salt i en bolle. Elt inn gjær, sukker, lunkent vann og olivenolje. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og elt i cirka 10 minutter.
Hell litt olivenolje over deigen, dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving.
Når deigen har doblet i størrelse, heller du den over i en ildfast form (cirka 16x25 cm) med bakepapir. Dekk til med plastfolie og la heve i 30 minutter til.
Forvarm ovnen til 220 grader.
Når focacciaen er ferdighevet, lager du små hull med fingeren i deigen og heller over litt olivenolje. Dytt små biter av fetaost og ønsket mengde rosmarin i fordypningene og dryss over havsalt.
Stek focacciaen i 20-25 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Bon appetit!
Bland mel og salt i en bolle. Elt inn gjær, sukker, lunkent vann og olivenolje. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og elt i cirka 10 minutter.
Hell litt olivenolje over deigen, dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving.
Når deigen har doblet i størrelse, heller du den over i en ildfast form (cirka 16x25 cm) med bakepapir. Dekk til med plastfolie og la heve i 30 minutter til.
Forvarm ovnen til 220 grader.
Når focacciaen er ferdighevet, lager du små hull med fingeren i deigen og heller over litt olivenolje. Dytt små biter av fetaost og ønsket mengde rosmarin i fordypningene og dryss over havsalt.
Stek focacciaen i 20-25 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto