Sitronpai med marengs, kjent på engelsk som lemon meringue pie, er uimotståelig god med kjeksbunn, syrlig sitronkrem og myk marengs.
Bruk en rund paiform, 22 cm i diameter, til denne sitronterten. Kaken skal stå minst 4 timer i kjøleskap. Dette ikke er medregnet tidsbruken. Dropp marengsen fra sitronpaien hvis du vil det, eller pynt den med rørte bær som bringebær eller jordbær.
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker og smeltet smør.
Trykk kjeksblandingen godt ut i formen med baksiden av en skje. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager sitronfyllet.
Kok opp sitronsaft i en kasserolle. Bland sukker og maisenna i en bolle og pisk inn eggene. Hell den kokende sitronsaften over eggeblandingen mens du pisker kraftig for å unngå at eggene korner seg.
Hell alt tilbake i kasserollen og kok opp blandingen under konstant pisking. La kremen boble noen få sekunder så den tykner skikkelig.
Trekk kasserollen vekk fra varmen mens du fortsetter å piske i 20-30 sekunder.
La kremen bli litt avkjølt før du visper inn smøret. Gni sitronkremen gjennom en sil før du heller den over kjeksbunnen. Sett terten i kjøleskapet og la den stå i minst 4 timer før servering.
Lag marengsen rett før servering. Pisk sammen eggehviter og sukker i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen har blitt luftig og varm, cirka 60 grader.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk ved full hastighet til marengsen blir tykk, blank og romtemperert. Bruk mikser eller håndmikser.
Topp paien med marengsen. Brenn marengsen med gassbrenner eller gi den en lynrask tur under grill i ovn.
Bon appetit!
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker og smeltet smør.
Trykk kjeksblandingen godt ut i formen med baksiden av en skje. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager sitronfyllet.
Kok opp sitronsaft i en kasserolle. Bland sukker og maisenna i en bolle og pisk inn eggene. Hell den kokende sitronsaften over eggeblandingen mens du pisker kraftig for å unngå at eggene korner seg.
Hell alt tilbake i kasserollen og kok opp blandingen under konstant pisking. La kremen boble noen få sekunder så den tykner skikkelig.
Trekk kasserollen vekk fra varmen mens du fortsetter å piske i 20-30 sekunder.
La kremen bli litt avkjølt før du visper inn smøret. Gni sitronkremen gjennom en sil før du heller den over kjeksbunnen. Sett terten i kjøleskapet og la den stå i minst 4 timer før servering.
Lag marengsen rett før servering. Pisk sammen eggehviter og sukker i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen har blitt luftig og varm, cirka 60 grader.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk ved full hastighet til marengsen blir tykk, blank og romtemperert. Bruk mikser eller håndmikser.
Topp paien med marengsen. Brenn marengsen med gassbrenner eller gi den en lynrask tur under grill i ovn.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto