Til hovedinnhold

Kremet pasta med smørstekt brokkoli

30 min
13 varer
1.5k
Kremet pasta med smørstekt brokkoli

Pasta kan være superenkelt å lage og passer derfor perfekt i en travel hverdag. Prøv for eksempel kremet pasta med smørstekt brokkoli. Noe av det viktigste med denne retten, er å ikke koke pastaen for lenge. Få ting er så kjedelig som overkokt pasta. Pass også på at brokkolien ikke blir for mye stekt. Den skal ha god tyggemotstand når den er ferdig. Pastaen serveres med litt god extra virgin olivenolje og et dryss havsalt. Om du har ristede pinjekjerner tilgjengelig, vil dette også smake kjempegodt til retten.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 180 g tagliatelle
  • 80 g erter, grønne
  • olivenolje extra virgin
  • 1 stk brokkoli, liten
  • 1 stk sjalottløk
  • 30 g parmesan
  • 3 ss smør
  • 0.5 stk sitron, revet skall
  • 120 g kremost
  • timian, fersk
  • havsalt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 2 ss pinjekjerner, ristede (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  • 180 g tagliatelle
  • 80 g erter, grønne
  • olivenolje extra virgin
  • 1 stk brokkoli, liten
  • 1 stk sjalottløk
  • 30 g parmesan
  • 3 ss smør
  • 0.5 stk sitron, revet skall
  • 120 g kremost
  • timian, fersk
  • havsalt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 2 ss pinjekjerner, ristede (kan sløyfes)
Kok pasta etter anvisning på pakken. Når det er ett minutt igjen av koketiden, tilsetter du grønne erter.
Sil av vannet, men ta vare på noe av det til senere. Rør inn litt olivenolje i pastaen og sett til side.
Mens pastaen koker, lager du smørstekt brokkoli. Finhakk sjalottløk, del brokkoli i små buketter og finriv parmesan.
Varm smør i en stor stekepanne, tilsett brokkoli og stek den mør. Tilsett finhakket sjalottløk underveis. Husk at brokkolien fortsatt skal ha god tyggemotstand når den er ferdig.
Riv til slutt over sitronskall, dryss over cirka halvparten av parmesanen og bland sammen. Smak til med salt og pepper.
Bland kremost og litt av kokevannet sammen i en kjele over middels varme til du får en passe tykk saus. Ta kjelen av platen og bland inn pasta og grønne erter.
Bland inn brokkoli, litt fersk timian og dryss over resten av parmesanen. Server med god olivenolje og havsalt. Topp med pinjekjerner om ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Kok pasta etter anvisning på pakken. Når det er ett minutt igjen av koketiden, tilsetter du grønne erter.
Sil av vannet, men ta vare på noe av det til senere. Rør inn litt olivenolje i pastaen og sett til side.
Mens pastaen koker, lager du smørstekt brokkoli. Finhakk sjalottløk, del brokkoli i små buketter og finriv parmesan.
Varm smør i en stor stekepanne, tilsett brokkoli og stek den mør. Tilsett finhakket sjalottløk underveis. Husk at brokkolien fortsatt skal ha god tyggemotstand når den er ferdig.
Riv til slutt over sitronskall, dryss over cirka halvparten av parmesanen og bland sammen. Smak til med salt og pepper.
Bland kremost og litt av kokevannet sammen i en kjele over middels varme til du får en passe tykk saus. Ta kjelen av platen og bland inn pasta og grønne erter.
Bland inn brokkoli, litt fersk timian og dryss over resten av parmesanen. Server med god olivenolje og havsalt. Topp med pinjekjerner om ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?