Mange kvier seg for å lage hjemmelagde wienerbrød, og det er heller ikke det letteste å få til, men med ferdigkjøpt butterdeig blir det raskt og enkelt som bare det! Butterdeig kjøpes frossen og ferdig oppdelt i plater, og tiner på noen minutter.
Her har jeg lagt butterdeigsplater etter hverandre slik at de danner lekre wienerbrødstenger. Jeg har brukt makrondeig og vaniljekrem som fyll, som smaker fantastisk godt, men fyllet kan du variere etter ønske.
Legg de frosne butterdeigsplatene utover bordet og la de tine i romtemperatur. Det tar cirka 15 minutter.
Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Legg butterdeigsplatene etter hverandre to og to, lett overlappende, slik at du får to lengder. Pensle med litt egg i skjøtene.
Bruk en skarp kniv og marker en kant ca. 1 cm fra kanten langsmed begge butterdeigstengene. Du skal lage spor med kniven, men ikke skjære helt igjennom deigen.
Rør makronfyllet sammen med vann som anvist på pakken. Legg makronfyllet i en stripe på midten av lengdene. Ha vaniljekremen i en liten pose og sprøyt den ut på begge sidene av makronfyllet. Pensle over butterdeigskanten med lettpisket egg og dryss over mandelflak og perlesukker.
Stek wienerbrødstengene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter til kantene har fått gyllen farge. Serveres nystekt.
Bon appetit!
Legg de frosne butterdeigsplatene utover bordet og la de tine i romtemperatur. Det tar cirka 15 minutter.
Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Legg butterdeigsplatene etter hverandre to og to, lett overlappende, slik at du får to lengder. Pensle med litt egg i skjøtene.
Bruk en skarp kniv og marker en kant ca. 1 cm fra kanten langsmed begge butterdeigstengene. Du skal lage spor med kniven, men ikke skjære helt igjennom deigen.
Rør makronfyllet sammen med vann som anvist på pakken. Legg makronfyllet i en stripe på midten av lengdene. Ha vaniljekremen i en liten pose og sprøyt den ut på begge sidene av makronfyllet. Pensle over butterdeigskanten med lettpisket egg og dryss over mandelflak og perlesukker.
Stek wienerbrødstengene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter til kantene har fått gyllen farge. Serveres nystekt.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto