Blondies med krem
2 h
9 varer
168
Kristine Ilstad - Det søte liv
Blondies med krem er den lyse søsterkaken til brownies. Den har samme gode, bløte konsistens, men den lages uten mørk sjokolade og blir derfor lys i fargen.
Den gode smaken kommer i stedet fra brunt sukker, vanilje, valnøtter og hvit sjokolade.
Blondie med krem er en rund blondiekake, som er dekket med lettpisket krem. Den luftige kremen gjør seg veldig godt med den mektige, bløte kaken.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
8
porsjoner
Blondiekake
- 3 stykker egg
- 250 g brunt sukker
- 200 g smør
- 1 ts vaniljepasta
- 4.5 dl hvetemel
- 200 g valnøtter
- 100 g hvit sjokolade
Krempynt
- 3 dl kremfløte
- 30 g mandelflak
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Blondiekake
- 3 stykker egg
- 250 g brunt sukker
- 200 g smør
- 1 ts vaniljepasta
- 4.5 dl hvetemel
- 200 g valnøtter
- 100 g hvit sjokolade
Krempynt
- 3 dl kremfløte
- 30 g mandelflak
Pisk egg og brunt sukker sammen. Smelt smøret og bland dette i eggedosisen.
Rør inn vaniljen og deretter hvetemelet. Hakk valnøtter og hvit sjokolade og vend bitene inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 25 minutter.
Kaken skal være litt bløt i midten og fortsatt lys i fargen. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat.
Pisk kremfløten til myk, luftig krem. Fordel kremen over kaken og dryss over mandelflak til pynt.

Bon appetit!
Pisk egg og brunt sukker sammen. Smelt smøret og bland dette i eggedosisen.
Rør inn vaniljen og deretter hvetemelet. Hakk valnøtter og hvit sjokolade og vend bitene inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 25 minutter.
Kaken skal være litt bløt i midten og fortsatt lys i fargen. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat.
Pisk kremfløten til myk, luftig krem. Fordel kremen over kaken og dryss over mandelflak til pynt.