Til hovedinnhold

Kyllingvinger med mangosaus

1 h
14 varer
966
Kyllingvinger med mangosaus

Saftige kyllingvinger servert med en søt mangosaus er den ultimate fingermaten. 

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 kg kyllingvinger, store
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 1 stk mango, moden
  • 1 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk lime
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 2 ss lys soyasaus
  • koriander, frisk, eller persille til servering
  • granateplekjerner, (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 kg kyllingvinger, store
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 1 stk mango, moden
  • 1 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk lime
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 2 ss lys soyasaus
  • koriander, frisk, eller persille til servering
  • granateplekjerner, (kan sløyfes)
Varm ovnen til 210 grader. Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir. Ha kyllingvingene over i en liten brødpose sammen med mel, salt, hvitløkpulver, chili og pepper. Rist godt til alle kyllingvingene er dekket av melblandingen.
Legg kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek kyllingvingene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 40 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte, gylne og sprø. Snu litt på vingene underveis i stekingen.
Rens mangoen og skjær den i grove biter. Hakk chili og hvitløk. Kjør mango, chili, hvitløk, limesaft, sukker og soyasaus til en jevn saus i en hurtigmikser (eller med en stavmikser).
Pensle kyllingvingene med litt saus og stek dem videre i 5 minutter. Server kyllingvingene med samme og dryss over litt hakkede urter, granateplekjerner og litt ekstra chili hvis ønskelig. Server resten av sausen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 210 grader. Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir. Ha kyllingvingene over i en liten brødpose sammen med mel, salt, hvitløkpulver, chili og pepper. Rist godt til alle kyllingvingene er dekket av melblandingen.
Legg kyllingvingene utover et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje og stek kyllingvingene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 40 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte, gylne og sprø. Snu litt på vingene underveis i stekingen.
Rens mangoen og skjær den i grove biter. Hakk chili og hvitløk. Kjør mango, chili, hvitløk, limesaft, sukker og soyasaus til en jevn saus i en hurtigmikser (eller med en stavmikser).
Pensle kyllingvingene med litt saus og stek dem videre i 5 minutter. Server kyllingvingene med samme og dryss over litt hakkede urter, granateplekjerner og litt ekstra chili hvis ønskelig. Server resten av sausen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?