Til hovedinnhold

Luftige amerikanske pannekaker

30 min
10 varer
698
Luftige amerikanske pannekaker med sirup

Her får du oppskriften på klassiske amerikanske luftige pannekaker. Med rause mengder godt smør og dryppende sirup kan disse nytes når som helst på dagen.

Forslag til annet tilbehør er sprøstekt bacon, sukker, sitron, granskuddsirup, karamellsaus, sjokoladesaus, fersk frukt, friske bær, is, krem, crème fraîche eller noe annet godt!
Oppskriften gir 12 små og luftige amerikanske pannekaker. 

Ingredienser

1
porsjoner
  • 3 stk egg, store
  • 2 dl melk
  • 150 g hvetemel
  • 1 - 2 ss sukker
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • smør, eller nøytral olje til steking

Til servering

  • meierismør
  • lønnesirup

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 3 stk egg, store
  • 2 dl melk
  • 150 g hvetemel
  • 1 - 2 ss sukker
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • smør, eller nøytral olje til steking

Til servering

  • meierismør
  • lønnesirup
Skill eggene. Visp sammen melk, eggeplommer, siktet mel, bakepulver og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene til myk marengs med sukker og en klype salt. Vend marengsen inn i pannekakerøren.
Stek små tykke pannekaker over middels varme i en stekepanne med slipp-lett belegg. Små eggepanner eller pannekakepanner er også perfekt å bruke. Det er ikke nødvendig å bruke mye fett i pannen under steking, det er litt smak og behag. Eventuelt kan du ha litt olje eller smør på kjøkkenpapir og bare smøre pannen lett mellom hver gang.
Pannekakene vil heve seg en del under steking, når du ser at overflaten er i ferd med å «stivne» og undersiden er pent gyllenbrun er det på tide å snu pannekakene. Snu forsiktig og stek i cirka 40 sekunder på den andre siden.
Server pannekakene nystekte med tilbehør etter ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Skill eggene. Visp sammen melk, eggeplommer, siktet mel, bakepulver og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene til myk marengs med sukker og en klype salt. Vend marengsen inn i pannekakerøren.
Stek små tykke pannekaker over middels varme i en stekepanne med slipp-lett belegg. Små eggepanner eller pannekakepanner er også perfekt å bruke. Det er ikke nødvendig å bruke mye fett i pannen under steking, det er litt smak og behag. Eventuelt kan du ha litt olje eller smør på kjøkkenpapir og bare smøre pannen lett mellom hver gang.
Pannekakene vil heve seg en del under steking, når du ser at overflaten er i ferd med å «stivne» og undersiden er pent gyllenbrun er det på tide å snu pannekakene. Snu forsiktig og stek i cirka 40 sekunder på den andre siden.
Server pannekakene nystekte med tilbehør etter ønske.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?