Til hovedinnhold

Tandoori kylling

1 h
13 varer
1.4k
Tandoori kylling

Krydret kylling smaker nydelig servert i en aromatisk currysaus. Kjøttet og sausen lager du hver for seg - oppskriften på sausen finner du her

Kjøttet bør marineres i minst 6 timer. Det er ikke medregnet i tilberedningstiden. 

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1.5 kg kyllingfilet
  • 2 stk sitron, små
  • 1 ts salt
  • konditorfarge, rød pulverfarge (kan sløyfes)
  • 2.5 dl yoghurt
  • 30 g hvitløk, most
  • 30 g ingefær, most
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ss korianderfrø, knust
  • 0.5 ss sort pepper, kvernet
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 stk grønn chili
  • 1 bunt koriander

Slik gjør du:

  • 1.5 kg kyllingfilet
  • 2 stk sitron, små
  • 1 ts salt
  • konditorfarge, rød pulverfarge (kan sløyfes)
  • 2.5 dl yoghurt
  • 30 g hvitløk, most
  • 30 g ingefær, most
  • 1 ss spisskummen, knust
  • 1 ss korianderfrø, knust
  • 0.5 ss sort pepper, kvernet
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 stk grønn chili
  • 1 bunt koriander
Skjær kyllingen i jevne biter. Ha kyllingen i en bolle sammen med sitronsaft og salt. Tilsett rød pulverfarge hvis ønskelig. Bland resten av ingrediensene i en mikser og kjør det sammen til en jevn marinade. Bland marinaden med kyllingen og pass på at alt er godt dekket. Mariner kyllingen i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne opp mot to døgn.
Træ kyllingbitene på grillspyd og grill kyllingen til bitene er gjennomstekte. Da de færreste har en tandooriovn får du et flott resultat ved å grille kyllingen over kullgrill, men den kan også grilles i en grillpanne for enkelhetens skyld. Snu spydene underveis i grillingen slik at kyllingen blir jevnt grillet - de må gjerne bli litt «svidd» i kantene.
Legg de grillede kyllingbitene over i sausen før servering, eller server det hver for seg.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i jevne biter. Ha kyllingen i en bolle sammen med sitronsaft og salt. Tilsett rød pulverfarge hvis ønskelig. Bland resten av ingrediensene i en mikser og kjør det sammen til en jevn marinade. Bland marinaden med kyllingen og pass på at alt er godt dekket. Mariner kyllingen i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne opp mot to døgn.
Træ kyllingbitene på grillspyd og grill kyllingen til bitene er gjennomstekte. Da de færreste har en tandooriovn får du et flott resultat ved å grille kyllingen over kullgrill, men den kan også grilles i en grillpanne for enkelhetens skyld. Snu spydene underveis i grillingen slik at kyllingen blir jevnt grillet - de må gjerne bli litt «svidd» i kantene.
Legg de grillede kyllingbitene over i sausen før servering, eller server det hver for seg.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?