Til hovedinnhold

Svenske Semmel-cookies til fastelavn

1 h
13 varer
121
Svenske Semmel-cookies til fastelavn

Her får du et perfekt alternativ til de vanlige bollene til fastelavn. Svenske semmel-cookies er basert på de samme smakene som svenskenes fastelavnsboller, som kalles Semlor. Cookiesene blir myke og smaker deilig av kardemomme. Oppå cookiesene legger man et lag bløt mandelmasse og deretter en luftig topp med pisket krem. Et lite melisdryss over, og man har noen virkelig nydelige porsjonskaker som man kan kose seg med på fastelavnssøndagen. Det er jo heller ingenting i veien for å lage både boller og cookies! Oppskriften gir 14 kaker. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

14
stk

Kardemommecookies

  • 200 g smør
  • 0.5 dl sukker
  • 2 dl brun farin
  • 1 stk egg, stort
  • 1 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts maisenna
  • 5 dl hvetemel

Mandelfyll

  • 200 g marsipan, helst grov type med høyt mandelinnhold
  • 2 ss melk

Pynt

  • 4 dl kremfløte
  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Kardemommecookies

  • 200 g smør
  • 0.5 dl sukker
  • 2 dl brun farin
  • 1 stk egg, stort
  • 1 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts maisenna
  • 5 dl hvetemel

Mandelfyll

  • 200 g marsipan, helst grov type med høyt mandelinnhold
  • 2 ss melk

Pynt

  • 4 dl kremfløte
  • 2 ss melis
Pisk mykt smør, hvitt sukker, brunt farin og egg til en luftig smørkrem.
Bland inn natron, vaniljesukker, kardemomme og maisenna. Vend deretter inn hvetemelet og kna deigen raskt sammen.
Del deigen opp i 18 like store emner og trill dem til kuler. Fordel dem på to bakepapirdekkede stekeplater og trykk kakene lett ned med en gaffel, så de blir litt flatere.
Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i 10 minutter. Det er viktig for resultatet at kakene ikke steker for lenge, for de skal beholde en myk kjerne i midten.
Ta til side 4 av cookiesene og del hver av dem i fire mens de fortsatt er varme. Disse bitene skal etterpå legges på toppen av kakene. Avkjøl resten av cookiesene til de er helt kalde.
Mos den grove marsipanen sammen med melken. Fordel den bløte mandelmassen på cookiesene.
Pisk kremfløten til fast krem. Sprøyt en lekker kremtopp på hver cookie og legg en kvart cookiebit på toppen av kremen. Sikt over melis til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør, hvitt sukker, brunt farin og egg til en luftig smørkrem.
Bland inn natron, vaniljesukker, kardemomme og maisenna. Vend deretter inn hvetemelet og kna deigen raskt sammen.
Del deigen opp i 18 like store emner og trill dem til kuler. Fordel dem på to bakepapirdekkede stekeplater og trykk kakene lett ned med en gaffel, så de blir litt flatere.
Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i 10 minutter. Det er viktig for resultatet at kakene ikke steker for lenge, for de skal beholde en myk kjerne i midten.
Ta til side 4 av cookiesene og del hver av dem i fire mens de fortsatt er varme. Disse bitene skal etterpå legges på toppen av kakene. Avkjøl resten av cookiesene til de er helt kalde.
Mos den grove marsipanen sammen med melken. Fordel den bløte mandelmassen på cookiesene.
Pisk kremfløten til fast krem. Sprøyt en lekker kremtopp på hver cookie og legg en kvart cookiebit på toppen av kremen. Sikt over melis til slutt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?