Til hovedinnhold

Råkostsalat med sesampanert kylling og soyadressing

30 min
21 varer
738
Råkostsalat med sesampanert kylling og soyadressing

Knasende god salat med en asiatiskinspirert dressing. Her er det viktig å ta seg tid til finsnitting og kutting. Har du en grønnsakskutter (en mandolin) er den helt perfekt for oppgaven. Hvis ikke, bruk en skarp kniv.

Utgangspunktet til dressingen er like deler soyasaus, oystersauce, ferskpresset limesaft og nøytral olje. Krydre
med noen dråper sesamolje, ingefær og hvitløk - og du har en superanvendelig dressing som like gjerne kan brukes i laksepoke-salat eller som et alternativ til ponzusaus.

Tips: 
Knuste havregryn kan byttes ut eller blandes med brødsmuler og/eller knuste cornflakes. 

Ingredienser

2
porsjoner
  • 0.25 stk rødkål
  • 2 stykker gulrøtter
  • 0.3 stk agurk
  • 2 stykker vårløk
  • 2 stykker kyllingfilet
  • 2 ss hvetemel, eller havremel
  • 1 stk egg, sammenvispet
  • 3 ss sesamfrø
  • 1 dl havregryn, knuste
  • rød chili
  • sprøstekt løk, (kan sløyfes)
  • koriander
  • salt og kvernet pepper
  • smør, eller olje til steking

Dressing

  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss oystersauce
  • 2 ss limesaft
  • 1 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss olje, nøytral

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.25 stk rødkål
  • 2 stykker gulrøtter
  • 0.3 stk agurk
  • 2 stykker vårløk
  • 2 stykker kyllingfilet
  • 2 ss hvetemel, eller havremel
  • 1 stk egg, sammenvispet
  • 3 ss sesamfrø
  • 1 dl havregryn, knuste
  • rød chili
  • sprøstekt løk, (kan sløyfes)
  • koriander
  • salt og kvernet pepper
  • smør, eller olje til steking

Dressing

  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss oystersauce
  • 2 ss limesaft
  • 1 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss olje, nøytral
Skjær kålen i tynne (helst) syltynne strimler. Skrell og riv eller strimle gulrøttene. Skjær agurken i tynne bånd eller strimler (unngå å bruke den bløte kjernen) og finsnitt vårløken.
Bank kyllingfiletene lett mellom to lag plastfolie til de blir jevnt tykke (cirka 1,5 cm tykke). Bland sammen knuste havregryn (eventuelt brødsmuler eller cornflakes) og sesamfrø. Krydre kyllingen med  salt og kvernet pepper. Dryss over mel og vend kyllingen først i egg og så i sesamblandingen.
Stek de panerte kyllingfiletene sprø og gylne på begge sider.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen. Bland sammen kål, gulrot, agurk, vårløk og halvparten av dressingen.
Fordel salaten på to tallerkener. Legg på kylling skåret i jevne stykker og drypp over resten av dressingen. Dryss over litt finsnittet chili, frisk koriander og stekt løk.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kålen i tynne (helst) syltynne strimler. Skrell og riv eller strimle gulrøttene. Skjær agurken i tynne bånd eller strimler (unngå å bruke den bløte kjernen) og finsnitt vårløken.
Bank kyllingfiletene lett mellom to lag plastfolie til de blir jevnt tykke (cirka 1,5 cm tykke). Bland sammen knuste havregryn (eventuelt brødsmuler eller cornflakes) og sesamfrø. Krydre kyllingen med  salt og kvernet pepper. Dryss over mel og vend kyllingen først i egg og så i sesamblandingen.
Stek de panerte kyllingfiletene sprø og gylne på begge sider.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen. Bland sammen kål, gulrot, agurk, vårløk og halvparten av dressingen.
Fordel salaten på to tallerkener. Legg på kylling skåret i jevne stykker og drypp over resten av dressingen. Dryss over litt finsnittet chili, frisk koriander og stekt løk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?