Til hovedinnhold

Sjokoladeboller: Boller med kvikk lunsj-sjokolade

2 h 30 min
7 varer
566
Sjokoladeboller: Boller med kvikk lunsj-sjokolade

Myke boller med sjokoladebiter er deilig!
Jeg har brukt min favorittoppskrift på gjærdeig, som jeg kaller Verdens beste boller. Som variasjon, har jeg tilsatt hakket melkesjokolade med kvikk lunsj-biter. Annen kjekssjokolade eller melkesjokolade kan også brukes.
Oppskriften gir cirka 20 deilige boller.  Server dem gjerne nystekte med et glass kald melk.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

5
porsjoner
  • 5 dl melk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 750 g hvetemel
  • 300 g melkesjokolade, med Kvikk Lunsj-biter

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl melk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 750 g hvetemel
  • 300 g melkesjokolade, med Kvikk Lunsj-biter

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
Kok opp melk, smør og melis. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Det er viktig at væsken ikke er for varm for å få luftige og fine boller. Avkjølingsprosessen går raskere om du setter kjelen i en vaskekum fylt med kalt vann.
Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemelet. Tilpass melmengden. Det er mulig at du må tilsette litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å elte og trille, ikke klissete og bløt. Hev deigen i 30 minutter.
Hakk sjokolade og kna inn i deigen.
Del deigen i 15-20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.
Del deigen i 15-20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.
Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 230 grader i 7-10 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.
Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 230 grader i 7-10 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (37 grader). Det er viktig at væsken ikke er for varm for å få luftige og fine boller. Avkjølingsprosessen går raskere om du setter kjelen i en vaskekum fylt med kalt vann.
Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemelet. Tilpass melmengden. Det er mulig at du må tilsette litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å elte og trille, ikke klissete og bløt. Hev deigen i 30 minutter.
Hakk sjokolade og kna inn i deigen.
Del deigen i 15-20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.
Del deigen i 15-20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.
Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 230 grader i 7-10 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.
Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 230 grader i 7-10 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?