Til hovedinnhold

Vegetargryte med rotgrønnsaker

1 h
18 varer
1.3k
Vegetargryte med rotgrønnsaker

En smakfull vegetargryte full av gode rotgrønnsaker, er den perfekte hverdagsgryten. Følg oppskriften, eller bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet. Server gjerne med potetmos.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 350 g gulrot
  • 200 g kålrot
  • 250 g pastinakk
  • 280 g poteter
  • 100 g persillerot
  • 5 fedd hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1.5 ss oregano, tørket
  • 1 stk gul løk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 5 dl vann
  • 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • 1 ss balsamico, kremet
  • 1 klype sukker
  • 50 g spinat
  • salt og kvernet pepper
  • persille, fersk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g gulrot
  • 200 g kålrot
  • 250 g pastinakk
  • 280 g poteter
  • 100 g persillerot
  • 5 fedd hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1.5 ss oregano, tørket
  • 1 stk gul løk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 5 dl vann
  • 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • 1 ss balsamico, kremet
  • 1 klype sukker
  • 50 g spinat
  • salt og kvernet pepper
  • persille, fersk
Sett ovnen på 180 grader. Skrell og skjær rotgrønnsakene i ca. 1 cm tykke biter. Skrell hvitløksfeddene.
Legg grønnsakene over i en ildfast form sammen med hvitløk og hell over olivenolje. Dryss over tørket oregano, et par klyper salt og pepper. Bland godt sammen.
Bak i ovnen til grønnsakene er møre, men fortsatt har tyggemotstand, ca. 45 minutter. Vend litt på grønnsakene underveis.
Mens rotgrønnsakene er i ovnen, grovhakker du løk. Varm litt olje i en stor kjele og stek løken til den er myk og blank.
Tilsett tomatpuré og stek et minutt til. Tilsett så hermetiske tomater, vann, grønnsaksbuljongterning, kremet balsamico og sukker, og la det koke uten lokk i 15-20 minutter. Smak til om du trenger mer salt og pepper.
Hakk spinat grovt.
Når rotgrønnsakene er ferdig, putter du spinaten i gryten mens den står på middels varme. La den koke ca. ett minutt før du tar kjelen av platen. Tilsett rotgrønnsaker og hvitløk.
Serveres med litt finhakket persille og potetstappe om ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 180 grader. Skrell og skjær rotgrønnsakene i ca. 1 cm tykke biter. Skrell hvitløksfeddene.
Legg grønnsakene over i en ildfast form sammen med hvitløk og hell over olivenolje. Dryss over tørket oregano, et par klyper salt og pepper. Bland godt sammen.
Bak i ovnen til grønnsakene er møre, men fortsatt har tyggemotstand, ca. 45 minutter. Vend litt på grønnsakene underveis.
Mens rotgrønnsakene er i ovnen, grovhakker du løk. Varm litt olje i en stor kjele og stek løken til den er myk og blank.
Tilsett tomatpuré og stek et minutt til. Tilsett så hermetiske tomater, vann, grønnsaksbuljongterning, kremet balsamico og sukker, og la det koke uten lokk i 15-20 minutter. Smak til om du trenger mer salt og pepper.
Hakk spinat grovt.
Når rotgrønnsakene er ferdig, putter du spinaten i gryten mens den står på middels varme. La den koke ca. ett minutt før du tar kjelen av platen. Tilsett rotgrønnsaker og hvitløk.
Serveres med litt finhakket persille og potetstappe om ønskelig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?