Til hovedinnhold

Cacio e Pepe

25 min
7 varer
621
Cacio e Pepe

Cacio e Pepe er en enkel, god og klassisk pastarett med ost og pepper. Hovedingrediensene er rett og slett pasta, pecorino, parmesan og pepper. Server gjerne med et ekstra dryss av ost og pepper.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 100 g pecorino
  • 80 g parmesan
  • 1 ss hel sort pepper, ristet og knust
  • 400 g spagetti, eller annen lang pasta
  • 1 ss olivenolje, eller smør

Til servering

  • ost
  • pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 100 g pecorino
  • 80 g parmesan
  • 1 ss hel sort pepper, ristet og knust
  • 400 g spagetti, eller annen lang pasta
  • 1 ss olivenolje, eller smør

Til servering

  • ost
  • pepper
Riv osten fint og bland den med knust pepper i en stor bolle av stål eller glass. Tilsett litt vann og mos det sammen til en grøtete «røre».
Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann i en romslig kjele.
Når pastaen er «al dente» løfter du den opp av kokevannet og rett over i osteblandingen. Ta vare på cirka 2 dl av kokevannet.
Rør alt godt og energisk sammen med en slikkepott. Tilsett olje eller smør. Ha alt tilbake i kjelen.
Spe med litt av kokevannet og fortsett å røre til sausen klistrer seg til pastaen. Sausen skal ha en kremet konsistens, og den skal ikke være vandig. Server pastaen med det samme, gjerne med et ekstra dryss av ost og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Riv osten fint og bland den med knust pepper i en stor bolle av stål eller glass. Tilsett litt vann og mos det sammen til en grøtete «røre».
Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann i en romslig kjele.
Når pastaen er «al dente» løfter du den opp av kokevannet og rett over i osteblandingen. Ta vare på cirka 2 dl av kokevannet.
Rør alt godt og energisk sammen med en slikkepott. Tilsett olje eller smør. Ha alt tilbake i kjelen.
Spe med litt av kokevannet og fortsett å røre til sausen klistrer seg til pastaen. Sausen skal ha en kremet konsistens, og den skal ikke være vandig. Server pastaen med det samme, gjerne med et ekstra dryss av ost og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?