Til hovedinnhold

Wok med brokkoli, aspargesbønner og cashewnøtter

20 min
14 varer
1.0k
Wok med brokkoli, aspargesbønner og cashewnøtter

Lag en knasende sprø wok med brokkoli, aspargesbønner og cashewnøtter!

Det er mange gode grunner til å velge en fargerik og fristende grønnsakswok når du har lyst på noe sunt, raskt og mettende. Det er åpenbart en strålende mulighet til å få i seg masse grønnsaker, samtidig som du kan ta en opprydning i både smaksløkene og kjøleskapet. En stor brokkoli kan byttes ut med cirka 400 gram brokkolini. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 200 g aspargesbønner
  • 0.5 stk rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rødløk
  • 2 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts pepper, knust
  • 1 dl cashewnøtter
  • koriander, frisk
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 200 g aspargesbønner
  • 0.5 stk rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rødløk
  • 2 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts pepper, knust
  • 1 dl cashewnøtter
  • koriander, frisk
  • olje, til steking
Rens og del brokkolien i jevne små buketter. Skrell brokkolistilken og skjær den i tynne jevne skiver. Bruker du brokkolini, kan denne deles i to på langs.
Rens og del aspargesbønnene i grove biter, eller snitt dem i to på langs.
Finsnitt chili og hvitløk og skjær løken i båter.
Visp sammen kraft, soyasaus, østerssaus, sesamolje, maisenna og pepper.
Bruk en wok- eller stekepanne og rist cashewnøttene lett gylne i pannen over høy varme. Hell nøttene ut av pannen.
Tilsett litt olje i pannen, vent til det nesten begynner å ryke og legg i brokkolibuketter og stilkskivene. Stek brokkolien knapt mør over høy varme under stadig omrøring. Hell alt over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og ha i aspargesbønnene. Stek bønnene under stadig omrøring i cirka 30 sekunder.
Tilsett løk, chili og hvitløk. Stek videre under konstant omrøring over høy varme i nye 30 sekunder.
Hell over soyablandingen og gi det et skikkelig oppkok under omrøring.
Bland inn brokkolien og la det hele koke i 10 sekunder. Rør til slutt inn nøtter og dryss over grovhakket koriander eller gressløk. Serveres med det samme!
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del brokkolien i jevne små buketter. Skrell brokkolistilken og skjær den i tynne jevne skiver. Bruker du brokkolini, kan denne deles i to på langs.
Rens og del aspargesbønnene i grove biter, eller snitt dem i to på langs.
Finsnitt chili og hvitløk og skjær løken i båter.
Visp sammen kraft, soyasaus, østerssaus, sesamolje, maisenna og pepper.
Bruk en wok- eller stekepanne og rist cashewnøttene lett gylne i pannen over høy varme. Hell nøttene ut av pannen.
Tilsett litt olje i pannen, vent til det nesten begynner å ryke og legg i brokkolibuketter og stilkskivene. Stek brokkolien knapt mør over høy varme under stadig omrøring. Hell alt over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og ha i aspargesbønnene. Stek bønnene under stadig omrøring i cirka 30 sekunder.
Tilsett løk, chili og hvitløk. Stek videre under konstant omrøring over høy varme i nye 30 sekunder.
Hell over soyablandingen og gi det et skikkelig oppkok under omrøring.
Bland inn brokkolien og la det hele koke i 10 sekunder. Rør til slutt inn nøtter og dryss over grovhakket koriander eller gressløk. Serveres med det samme!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?