Til hovedinnhold

Grove scones i langpanne

45 min
10 varer
781
Grove scones i langpanne

Dette er kjempemyke og gode scones, som inneholder både grovt mel, havregryn og næringsrike solsikkefrø.
Scones er lettvinte å lage siden deigen bare kan røres raskt sammen uten at det trengs noen form for heving. Enda mer lettvint blir det når man lager scones i langpanne! Oppskriften er beregnet til liten langpanne (som gir 12 scones), men du kan enkelt doble oppskriften og lage sconesene i stor langpanne.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 2 dl hvetemel
  • 1.5 dl fint sammalt hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 125 g smør
  • 0.5 dl olivenolje
  • 2 dl kulturmelk
  • 2.5 dl havregryn, små, lettkokte
  • 1 dl solsikkefrø

Pynt

  • 0.5 dl solsikkefrø
  • 0.5 dl sesamfrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl hvetemel
  • 1.5 dl fint sammalt hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 125 g smør
  • 0.5 dl olivenolje
  • 2 dl kulturmelk
  • 2.5 dl havregryn, små, lettkokte
  • 1 dl solsikkefrø

Pynt

  • 0.5 dl solsikkefrø
  • 0.5 dl sesamfrø
Ha hvetemel, fin sammalt hvetemel, bakepulver og natron i en kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt smør i terninger og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre. (Smøret kan også smuldres i det tørre med fingrene hvis du ikke har en kjøkkenmaskin)
Ha blandingen i en rørebolle og tilsett olivenolje, kulturmelk og havregryn. Rør forsiktig rundt med en sleiv så deigen blander seg. Ha i solsikkefrø til slutt og kna deigen raskt sammen (jo mindre du bearbeider deigen, jo luftigere og mindre kompakte blir scones-ene).
Trykk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20 x 30 cm). Strø over solsikkefrø og sesamfrø og trykk frøene lett ned i deigen så de fester seg. Bruk en kniv og skjær opp 12 scones.
Stek sconesene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at scones-ene er gylne og gjennomstekte i midten.
Avkjøl scones-ene litt før de løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.
woman cooking

Bon appetit!

Ha hvetemel, fin sammalt hvetemel, bakepulver og natron i en kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt smør i terninger og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre. (Smøret kan også smuldres i det tørre med fingrene hvis du ikke har en kjøkkenmaskin)
Ha blandingen i en rørebolle og tilsett olivenolje, kulturmelk og havregryn. Rør forsiktig rundt med en sleiv så deigen blander seg. Ha i solsikkefrø til slutt og kna deigen raskt sammen (jo mindre du bearbeider deigen, jo luftigere og mindre kompakte blir scones-ene).
Trykk deigen jevnt utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (cirka 20 x 30 cm). Strø over solsikkefrø og sesamfrø og trykk frøene lett ned i deigen så de fester seg. Bruk en kniv og skjær opp 12 scones.
Stek sconesene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter. Sjekk at scones-ene er gylne og gjennomstekte i midten.
Avkjøl scones-ene litt før de løftes ut av langpannen og skjæres fra hverandre med en kniv.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?