Til hovedinnhold

Wok med kokosmelk og grønnsaker

25 min
16 varer
497
Wok med kokosmelk og grønnsaker

Lag wok med kokosmelk og grønnsaker, og du har en nydelig wok med masse smak klar på under en halvtime.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk rød paprika
  • 0.5 stk grønn squash
  • 1 stk rødløk
  • 200 g aromasopp, eller annen sopp
  • 1 stk blomkål, liten
  • 2 stykker gulrot
  • 100 g spinat, vasket og renset
  • 1 ss red currypaste, evt. litt mer
  • 1 boks kokosmelk, altså 4 dl
  • 1 ts soyasaus
  • 2 ts fiskesaus
  • 2 ts sukker
  • 0.5 stk lime
  • olje, til steking
  • koriander, frisk
  • mynteblader, frisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rød paprika
  • 0.5 stk grønn squash
  • 1 stk rødløk
  • 200 g aromasopp, eller annen sopp
  • 1 stk blomkål, liten
  • 2 stykker gulrot
  • 100 g spinat, vasket og renset
  • 1 ss red currypaste, evt. litt mer
  • 1 boks kokosmelk, altså 4 dl
  • 1 ts soyasaus
  • 2 ts fiskesaus
  • 2 ts sukker
  • 0.5 stk lime
  • olje, til steking
  • koriander, frisk
  • mynteblader, frisk
Rens og del paprika, squash, løk og sopp i jevne biter.
Rens og del blomkålen i små buketter. Skrell og skjær gulrøttene i skiver.
Varm en wok eller stekepanne. Tilsett litt olje, vent til det nesten begynner å ryke og tilsett paprika, gulrøtter og rødløk.
Stek under stadig omrøring til grønnsakene blir knapt møre, cirka 30 sekunder. Hell alt over på en stor tallerken så lenge.
Varm woken på nytt. Tilsett litt olje og legg i blomkålen. Tilsett squash når blomkålen begynner å bli mør.
Stek videre i noen sekunder under stadig omrøring og hell alt over på tallerkenen med de andre grønnsakene. Stek til slutt soppen og hell den ut av pannen.
Tilsett litt olje og fres currypastaen under omrøring. Pass på så den ikke brenner seg. Rør forsiktig inn kokosmelken og la det småputre i noen minutter til sausen er jevn og det har dannet seg små fettperler på overflaten.
Tilsett soyasaus, fiskesaus, sukker og noen dråper limesaft. Ha alle grønnsakene tilbake i pannen og gi det et skikkelig oppkok.
Rør inn spinaten og dryss over friske urter. Serveres umiddelbart!
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del paprika, squash, løk og sopp i jevne biter.
Rens og del blomkålen i små buketter. Skrell og skjær gulrøttene i skiver.
Varm en wok eller stekepanne. Tilsett litt olje, vent til det nesten begynner å ryke og tilsett paprika, gulrøtter og rødløk.
Stek under stadig omrøring til grønnsakene blir knapt møre, cirka 30 sekunder. Hell alt over på en stor tallerken så lenge.
Varm woken på nytt. Tilsett litt olje og legg i blomkålen. Tilsett squash når blomkålen begynner å bli mør.
Stek videre i noen sekunder under stadig omrøring og hell alt over på tallerkenen med de andre grønnsakene. Stek til slutt soppen og hell den ut av pannen.
Tilsett litt olje og fres currypastaen under omrøring. Pass på så den ikke brenner seg. Rør forsiktig inn kokosmelken og la det småputre i noen minutter til sausen er jevn og det har dannet seg små fettperler på overflaten.
Tilsett soyasaus, fiskesaus, sukker og noen dråper limesaft. Ha alle grønnsakene tilbake i pannen og gi det et skikkelig oppkok.
Rør inn spinaten og dryss over friske urter. Serveres umiddelbart!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?