Til hovedinnhold

Salat med aspargesbønner og sennepsdressing

30 min
13 varer
121
Salat med aspargesbønner og sennepsdressing

En frisk og god salat som passer ypperlig til for eksempel rødt kjøtt.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g aspargesbønner
  • 100 g baby leaf salat, salatmiks
  • 1 dl hasselnøtter, ristede og grovhakkede
  • 4 stk reddik
  • karse
  • friske urter, gressløk, basilikum, dill, estragon, persill

Dressing

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sennep
  • 1 ss hvitvinseddik, eller sitronsaft
  • 1 ss honning, flytende
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g aspargesbønner
  • 100 g baby leaf salat, salatmiks
  • 1 dl hasselnøtter, ristede og grovhakkede
  • 4 stk reddik
  • karse
  • friske urter, gressløk, basilikum, dill, estragon, persill

Dressing

  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sennep
  • 1 ss hvitvinseddik, eller sitronsaft
  • 1 ss honning, flytende
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
Visp sammen sennep, eddik og honning i en liten bolle. Visp inn olivenolje og smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
Skyll og rens aspargesbønnene, og del dem på langs hvis du vil. Kok bønnene knapt møre i fossko-kende godt saltet vann i cirka 1 minutt. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de må ikke kokes for mye, men heller ikke for lite. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønne farge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.
Vend aspargesbønnene sammen med salaten og halvparten av dressingen. Skjær reddikene i tynne skiver. Dryss hasselnøttene over salaten og topp med reddikskiver og friske urter. Server resten av dressingen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen sennep, eddik og honning i en liten bolle. Visp inn olivenolje og smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
Skyll og rens aspargesbønnene, og del dem på langs hvis du vil. Kok bønnene knapt møre i fossko-kende godt saltet vann i cirka 1 minutt. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de må ikke kokes for mye, men heller ikke for lite. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønne farge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.
Vend aspargesbønnene sammen med salaten og halvparten av dressingen. Skjær reddikene i tynne skiver. Dryss hasselnøttene over salaten og topp med reddikskiver og friske urter. Server resten av dressingen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?