Til hovedinnhold

Enkel sandwich-iskake

15 min
5 varer
281
Enkel sandwich-iskake
Kristine Ilstad - Det søte liv

Enda et år går mot slutten, og det nye melder snart sin ankomst. Trenger du tips til hvordan du enkelt kan lage en flott iskake til nyttårsfeiringen på veldig kort tid, skal du få det nå.

Denne iskaken består kun av sandwich-is, karamellsaus, sjokoladesaus og pisket krem. Det tar bare noen få minutter å sette dette sammen til en iskake. Deretter står iskaken i fryseren - mens du kan ordne andre ting.

Resultatet blir en herlig festiskake, som selvfølgelig passer ellers på året også!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 15 stk sandwich-is
  • 1 dl karamellsaus, hjemmelaget eller ferdigkjøpt, tyktflytende
  • 1 dl sjokoladesaus, hjemmelaget eller ferdigkjøpt, tyktflytende
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 0.5 dl karamellsaus, hjemmelaget eller ferdigkjøpt, tyktflytende
  • 100 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 15 stk sandwich-is
  • 1 dl karamellsaus, hjemmelaget eller ferdigkjøpt, tyktflytende
  • 1 dl sjokoladesaus, hjemmelaget eller ferdigkjøpt, tyktflytende
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 0.5 dl karamellsaus, hjemmelaget eller ferdigkjøpt, tyktflytende
  • 100 g kokesjokolade
Start med å rydde en hylle i fryseren slik at du lett kan sette fatet med iskaken rett inn i fryseren.
Legg 5 stykk sandwich-is etter hverandre på et avlangt kakefat. Ha over ca. en halv desiliter karamellsaus og samme mengde sjokoladesaus.
Legg på 5 stykk sandwich-is til og ha over ca. en halv desiliter karamellsaus til og deretter sjokoladesaus.
Legg på 5 stykk sandwich-is til og ha over ca. en halv desiliter karamellsaus til og deretter sjokoladesaus.
Legg på 5 stykk sandwich-is til, slik at det nå er tre lag sandwich-is i høyden. Sett fatet i fryseren i en halvtime.
Legg på 5 stykk sandwich-is til, slik at det nå er tre lag sandwich-is i høyden. Sett fatet i fryseren i en halvtime.
Pisk kremfløten til krem. Ta iskaken ut av fryseren og dekk hele med pisket krem. Sett iskaken tilbake i fryseren og la den stå der i minst 4 timer.
Pisk kremfløten til krem. Ta iskaken ut av fryseren og dekk hele med pisket krem. Sett iskaken tilbake i fryseren og la den stå der i minst 4 timer.
Ta iskaken ut av fryseren ca. 10 minutter før servering. Hell over karamellsaus og pynt med grovt hakket sjokolade.
Ta iskaken ut av fryseren ca. 10 minutter før servering. Hell over karamellsaus og pynt med grovt hakket sjokolade.
Skjær iskaken i skiver og server den gjerne med en kopp kaffe til.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å rydde en hylle i fryseren slik at du lett kan sette fatet med iskaken rett inn i fryseren.
Legg 5 stykk sandwich-is etter hverandre på et avlangt kakefat. Ha over ca. en halv desiliter karamellsaus og samme mengde sjokoladesaus.
Legg på 5 stykk sandwich-is til og ha over ca. en halv desiliter karamellsaus til og deretter sjokoladesaus.
Legg på 5 stykk sandwich-is til og ha over ca. en halv desiliter karamellsaus til og deretter sjokoladesaus.
Legg på 5 stykk sandwich-is til, slik at det nå er tre lag sandwich-is i høyden. Sett fatet i fryseren i en halvtime.
Legg på 5 stykk sandwich-is til, slik at det nå er tre lag sandwich-is i høyden. Sett fatet i fryseren i en halvtime.
Pisk kremfløten til krem. Ta iskaken ut av fryseren og dekk hele med pisket krem. Sett iskaken tilbake i fryseren og la den stå der i minst 4 timer.
Pisk kremfløten til krem. Ta iskaken ut av fryseren og dekk hele med pisket krem. Sett iskaken tilbake i fryseren og la den stå der i minst 4 timer.
Ta iskaken ut av fryseren ca. 10 minutter før servering. Hell over karamellsaus og pynt med grovt hakket sjokolade.
Ta iskaken ut av fryseren ca. 10 minutter før servering. Hell over karamellsaus og pynt med grovt hakket sjokolade.
Skjær iskaken i skiver og server den gjerne med en kopp kaffe til.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?