Til hovedinnhold

Spekemat med rødbetmarinerte egg og eggerøre

30 min
9 varer
92
Spekemat med rødbetmarinerte egg og eggerøre

Rødbetmarinerte egg og saftig eggerøre er godt i følge til spekematen. 

Til oppskriften trenger du hardkokte egg som er kokt i cirka 6,5-8 minutter. 

Eggene bør marinere natten over og er ikke medregnet i tilberedningstiden. 

Tips: For ekstra saftig eggerøre kan du tilsette 1 ss smør som er skåret i små terninger i eggemassen før «steking».

Ingredienser

6
porsjoner
  • 600 - 800 g spekeskinke, skåret i tynne skiver

Rødbetmarinerte egg

  • 1.5 dl rødbetlake, (fra syltede rødbeter)
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 6 stykker egg, hardkokte

Eggerøre

  • 6 stykker egg, store
  • 6 ss melk, eller fløte
  • salt og kvernet pepper
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 - 800 g spekeskinke, skåret i tynne skiver

Rødbetmarinerte egg

  • 1.5 dl rødbetlake, (fra syltede rødbeter)
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 6 stykker egg, hardkokte

Eggerøre

  • 6 stykker egg, store
  • 6 ss melk, eller fløte
  • salt og kvernet pepper
  • smør, til steking

Rødbetmarinerte egg

Bland rødbetlake, eddik, sukker og vann i en liten kasserolle. Kok opp blandingen og la laken småkoke i cirka 5 minutter. Hardkok eggene i 6,5 - 8 minutter (kokes de 6,5 minutter er de «smilende»). Avkjøl eggene i kaldt vann.
Skrell eggene og legg dem over på et sylteglass. Hell over rødbetlaken slik at den dekker eggene, og sett glasset i kjøleskapet. La eggene marinere natten over.

Eggerøre

Visp sammen egg, fløte en klype salt og pepper. Smelt 1 ss smør i en middels varm liten panne som helst har «slipp-lett»-belegg, og tilsett eggemassen. Rør hele tiden til eggemassen tykner uten å få stekeskorpe. Eggerøren skal være bløt og saftig.
Hell den over på en tallerken så lenge, den vil stivne ytterligere når den har stått en liten stund. Pynt med hakket gressløk hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Rødbetmarinerte egg

Bland rødbetlake, eddik, sukker og vann i en liten kasserolle. Kok opp blandingen og la laken småkoke i cirka 5 minutter. Hardkok eggene i 6,5 - 8 minutter (kokes de 6,5 minutter er de «smilende»). Avkjøl eggene i kaldt vann.
Skrell eggene og legg dem over på et sylteglass. Hell over rødbetlaken slik at den dekker eggene, og sett glasset i kjøleskapet. La eggene marinere natten over.

Eggerøre

Visp sammen egg, fløte en klype salt og pepper. Smelt 1 ss smør i en middels varm liten panne som helst har «slipp-lett»-belegg, og tilsett eggemassen. Rør hele tiden til eggemassen tykner uten å få stekeskorpe. Eggerøren skal være bløt og saftig.
Hell den over på en tallerken så lenge, den vil stivne ytterligere når den har stått en liten stund. Pynt med hakket gressløk hvis ønskelig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?