Til hovedinnhold

Juletre-brytebrød med dippsaus

2 h
17 varer
248
Juletre-brytebrød med dippsaus

Hva med å lage et brytebrød som ser ut som et juletre? Garantert en suksess på julelunsjen. Brytebrødet kan serveres med pesto, forskjellig type pålegg eller en dippsaus med tomat. 

Velger du å lage dippsausen anbefaler jeg deg å kjøpe hermetiserte tomater av god kvalitet. 

Oppskriften gir to stykker brytebrød. 

Ingredienser

10
porsjoner
  • 700 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, finmalt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 klype salt
  • 3 dl vann
  • 3 dl helmelk
  • 2 ss olivenolje
  • 110 g revet ost, f.eks parmesan
  • 1 stk egg, til pensling

Dippsaus

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kapers, avrente
  • havsalt
  • pepper
  • 1 håndfull basilikum, fersk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, finmalt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 klype salt
  • 3 dl vann
  • 3 dl helmelk
  • 2 ss olivenolje
  • 110 g revet ost, f.eks parmesan
  • 1 stk egg, til pensling

Dippsaus

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kapers, avrente
  • havsalt
  • pepper
  • 1 håndfull basilikum, fersk
Lag deigen ved å blande sammen begge meltypene med gjær og salt. Varm melk og vann til ca 30 grader. Elt væsken inn i det tørre sammen med olje. Elt i ca. 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
I mellomtiden lager du dippsaus: Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm en kjele med litt olje og stek løken til den er myk og blank. Tilsett hermetiske tomater, hvitløk, kapers og sukker. Kok i 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen og tilsett grovhakket basilikum.
Riv ost. Når deigen er ferdig hevet knar du revet ost inn i deigen.
Del deigen opp i små rundstykker, 50 stk. Fordel rundstykkene på to bakepapirkledde stekebrett og legg de slik du ser på bildet. Ha litt avstand mellom rundstykkene. Etterhev i ca 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle brødet med egg og stek i ca 10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Brytebrødet serveres med litt lunken dippsaus.
Brytebrødet serveres med litt lunken dippsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Lag deigen ved å blande sammen begge meltypene med gjær og salt. Varm melk og vann til ca 30 grader. Elt væsken inn i det tørre sammen med olje. Elt i ca. 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
I mellomtiden lager du dippsaus: Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm en kjele med litt olje og stek løken til den er myk og blank. Tilsett hermetiske tomater, hvitløk, kapers og sukker. Kok i 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen og tilsett grovhakket basilikum.
Riv ost. Når deigen er ferdig hevet knar du revet ost inn i deigen.
Del deigen opp i små rundstykker, 50 stk. Fordel rundstykkene på to bakepapirkledde stekebrett og legg de slik du ser på bildet. Ha litt avstand mellom rundstykkene. Etterhev i ca 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle brødet med egg og stek i ca 10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Brytebrødet serveres med litt lunken dippsaus.
Brytebrødet serveres med litt lunken dippsaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?