Til hovedinnhold

Juletre-brytebrød med dippsaus

2 h
17 varer
209
Juletre-brytebrød med dippsaus

Hva med å lage et brytebrød som ser ut som et juletre? Garantert en suksess på julelunsjen. Brytebrødet kan serveres med pesto, forskjellig type pålegg eller en dippsaus med tomat. 

Velger du å lage dippsausen anbefaler jeg deg å kjøpe hermetiserte tomater av god kvalitet. 

Oppskriften gir to stykker brytebrød. 

Ingredienser

10
porsjoner
  • 700 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, finmalt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 klype salt
  • 3 dl vann
  • 3 dl helmelk
  • 2 ss olivenolje
  • 110 g revet ost, f.eks parmesan
  • 1 stk egg, til pensling

Dippsaus

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kapers, avrente
  • havsalt
  • pepper
  • 1 håndfull basilikum, fersk

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 700 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, finmalt
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 klype salt
  • 3 dl vann
  • 3 dl helmelk
  • 2 ss olivenolje
  • 110 g revet ost, f.eks parmesan
  • 1 stk egg, til pensling

Dippsaus

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kapers, avrente
  • havsalt
  • pepper
  • 1 håndfull basilikum, fersk
Lag deigen ved å blande sammen begge meltypene med gjær og salt. Varm melk og vann til ca 30 grader. Elt væsken inn i det tørre sammen med olje. Elt i ca. 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
I mellomtiden lager du dippsaus: Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm en kjele med litt olje og stek løken til den er myk og blank. Tilsett hermetiske tomater, hvitløk, kapers og sukker. Kok i 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen og tilsett grovhakket basilikum.
Riv ost. Når deigen er ferdig hevet knar du revet ost inn i deigen.
Del deigen opp i små rundstykker, 50 stk. Fordel rundstykkene på to bakepapirkledde stekebrett og legg de slik du ser på bildet. Ha litt avstand mellom rundstykkene. Etterhev i ca 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle brødet med egg og stek i ca 10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Brytebrødet serveres med litt lunken dippsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Lag deigen ved å blande sammen begge meltypene med gjær og salt. Varm melk og vann til ca 30 grader. Elt væsken inn i det tørre sammen med olje. Elt i ca. 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
I mellomtiden lager du dippsaus: Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm en kjele med litt olje og stek løken til den er myk og blank. Tilsett hermetiske tomater, hvitløk, kapers og sukker. Kok i 20-30 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen og tilsett grovhakket basilikum.
Riv ost. Når deigen er ferdig hevet knar du revet ost inn i deigen.
Del deigen opp i små rundstykker, 50 stk. Fordel rundstykkene på to bakepapirkledde stekebrett og legg de slik du ser på bildet. Ha litt avstand mellom rundstykkene. Etterhev i ca 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle brødet med egg og stek i ca 10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Brytebrødet serveres med litt lunken dippsaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?