Til hovedinnhold

Rødkålsalat med klementiner, rosenkål og dressing

25 min
12 varer
209
Rødkålsalat med klementiner, rosenkål og dressing

Rødkålsalat med klementiner og rosenkål pynter opp julebordet, og bidrar også med friskhet og sødme som kler for eksempel mektig pinnekjøtt aldeles utmerket. For en ekstra sprø salat bør rødkålsalaten serveres med det samme, etter at dressingen er blandet med rødkålen vil rødkålen bli mykere etter hvert. Rødkålsalat kan også serveres til kalkun eller ribbe.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 0.5 stk rødkål
  • 200 g rosenkål
  • 4 - 6 stk klementin
  • spirer, eller karse, kan sløyfes
  • friske urter, til pynt

Granatepledressing

  • 1 stk granateple
  • 1 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 1 ss honning, flytende
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ss mynte, frisk og hakket
  • 1 ss persille, frisk og hakket
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje

Slik gjør du:

  • 0.5 stk rødkål
  • 200 g rosenkål
  • 4 - 6 stk klementin
  • spirer, eller karse, kan sløyfes
  • friske urter, til pynt

Granatepledressing

  • 1 stk granateple
  • 1 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 1 ss honning, flytende
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ss mynte, frisk og hakket
  • 1 ss persille, frisk og hakket
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje

Granatepledressing

Rens granateplet. La 4 ss av kjernene være hele og knus resten med en gaffel.
Visp sammen granateplesaft, eddik, honning og olivenolje, og smak dressingen til med salt og pepper.
Bland til slutt inn urter og de hele granateplekjernene.

Rødkålsalat

Finsnitt rødkålen, men ikke bruk den tykke stilken. Rens og finsnitt rosenkålen. Har du en kjøkkenmaskin med skiveblad, er den super å bruke til den jobben. Skrell klementinene og skjær dem i tynne skiver.
Bland rødkålen med halvparten av dressingen. Legg det over på et passende fat. Fordel rosenkål og klementinskiver på rødkålen og drypp over resten av dressingen.
Avslutt med litt ekstra flaksalt og kvernet sort pepper. Topp med friske urter og/eller spirer.
Tips: Litt finsnittet eller finhakket rødløk kan også drysses over salaten, det samme kan bringebær og/eller ristede nøtter eller gresskarkjerner.
woman cooking

Bon appetit!

Granatepledressing

Rens granateplet. La 4 ss av kjernene være hele og knus resten med en gaffel.
Visp sammen granateplesaft, eddik, honning og olivenolje, og smak dressingen til med salt og pepper.
Bland til slutt inn urter og de hele granateplekjernene.

Rødkålsalat

Finsnitt rødkålen, men ikke bruk den tykke stilken. Rens og finsnitt rosenkålen. Har du en kjøkkenmaskin med skiveblad, er den super å bruke til den jobben. Skrell klementinene og skjær dem i tynne skiver.
Bland rødkålen med halvparten av dressingen. Legg det over på et passende fat. Fordel rosenkål og klementinskiver på rødkålen og drypp over resten av dressingen.
Avslutt med litt ekstra flaksalt og kvernet sort pepper. Topp med friske urter og/eller spirer.
Tips: Litt finsnittet eller finhakket rødløk kan også drysses over salaten, det samme kan bringebær og/eller ristede nøtter eller gresskarkjerner.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?