Til hovedinnhold

Smultringer

2 h
9 varer
185
Smultringer

Smultringer må være en av beste småkakene som hører med til den tradisjonelle julebaksten.

Den aller største lykken ved å bake smultringer er å spise den runde bollen som blir til overs ved utstikking, spør du meg. Den kan stekes og nytes nystekt.

Oppskriften gir cirka 40 stk. 

Ingredienser

8
porsjoner
  • 250 g egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl fløte
  • 1 dl rømme, eller kefir
  • 2 ts kardemomme
  • 1.5 ts hornsalt, eller natron
  • 0.5 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel
  • 1 kg smult, eller nøytral olje til fritering

Slik gjør du:

  • 250 g egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl fløte
  • 1 dl rømme, eller kefir
  • 2 ts kardemomme
  • 1.5 ts hornsalt, eller natron
  • 0.5 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel
  • 1 kg smult, eller nøytral olje til fritering
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen kardemomme, hornsalt, bakepulver og mel.
Bland fløte og rømme inn i eggedosisen og rør forsiktig inn det tørre (bruk gjerne eltekrok eller K-krok). Dekk deigen til med plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
Kjevl deigen ut til en 1 – 1,5 centimeter tykk leiv på et godt melet underlag. Bruk en smultringsutstikker og stikk ut fine ringer.
Varm smult eller nøytral olje i en tykkbunnet gryte til 180 grader. Stek smultringene gylne og lekre på begge sider. La de renne av seg over en rist.
Ikke glem å steke de små rundingene som blir til overs, veldig gode de også.

Tips

Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under koking/fritering.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen kardemomme, hornsalt, bakepulver og mel.
Bland fløte og rømme inn i eggedosisen og rør forsiktig inn det tørre (bruk gjerne eltekrok eller K-krok). Dekk deigen til med plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
Kjevl deigen ut til en 1 – 1,5 centimeter tykk leiv på et godt melet underlag. Bruk en smultringsutstikker og stikk ut fine ringer.
Varm smult eller nøytral olje i en tykkbunnet gryte til 180 grader. Stek smultringene gylne og lekre på begge sider. La de renne av seg over en rist.
Ikke glem å steke de små rundingene som blir til overs, veldig gode de også.

Tips

Sjekk at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen kan kakene legges i. Pass på at smulten ikke blir for varm under koking/fritering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?