Til hovedinnhold

Sirupsnipper

45 min
11 varer
85
Sirupsnipper med mandel på toppen og smak av julekrydder

Sirupsnipper er for mange et tradisjonelt og dekorativt symbol på juletiden, og hører med i de syv slag. De søte kakene smaker av julekrydder, og er en sikker vinner hos både store og små. Deigen må stå i kjøleskapet over natten, og er ikke medregnet i tidsbruken. Oppskriften gir ca. 40 sirupsnipper. 

Ingredienser

1
porsjoner
  • 100 g sirup, mørk
  • 50 g sukker
  • 0.5 dl fløte
  • 50 g meierismør
  • 1 stk egg, sammenvispet
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts pepper, malt
  • 0.75 ts natron
  • 200 - 250 g hvetemel, siktet
  • eggehvite, sammenvispet
  • mandler, skåldede, delt i to

Slik gjør du:

  • 100 g sirup, mørk
  • 50 g sukker
  • 0.5 dl fløte
  • 50 g meierismør
  • 1 stk egg, sammenvispet
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts pepper, malt
  • 0.75 ts natron
  • 200 - 250 g hvetemel, siktet
  • eggehvite, sammenvispet
  • mandler, skåldede, delt i to
Kok sakte opp sirup, sukker og fløte til sukkerert er oppløst. Skru av varmen og rør inn smøret til smøret har smeltet.
Tilsett egg og krydder, og bland alt godt sammen. Rør inn melet. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis nødvendig. Deigen skal bli fast, men ikke «tørr».
Ha deigen over i en bolle og dekk til med plastfolie. La deigen stå i kjøleskapet natten over.
Kjevl deigen ut til 1,5 - 2 millimeter tykke leiver, og skjær ut snipper med en bakkelsspore, kaketrinse eller lignende redskap. Legg snippene over på stekebrett kledd med bakepapir eller på en bakeduk, og legg en halv mandel dyppet i eggehvite midt på hver sirupsnipp.
Stek snippene midt i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter. Avkjøl sirupsnippene.
woman cooking

Bon appetit!

Kok sakte opp sirup, sukker og fløte til sukkerert er oppløst. Skru av varmen og rør inn smøret til smøret har smeltet.
Tilsett egg og krydder, og bland alt godt sammen. Rør inn melet. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis nødvendig. Deigen skal bli fast, men ikke «tørr».
Ha deigen over i en bolle og dekk til med plastfolie. La deigen stå i kjøleskapet natten over.
Kjevl deigen ut til 1,5 - 2 millimeter tykke leiver, og skjær ut snipper med en bakkelsspore, kaketrinse eller lignende redskap. Legg snippene over på stekebrett kledd med bakepapir eller på en bakeduk, og legg en halv mandel dyppet i eggehvite midt på hver sirupsnipp.
Stek snippene midt i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter. Avkjøl sirupsnippene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?