Til hovedinnhold

Berlinerkranser

45 min
6 varer
158
Berlinerkranser med perlesukker og snurr

Berlinerkranser er søte og sprø julekaker som hører med i de syv slag. De har en karakteristisk form med en liten snurr, og det er strødd perlesukker på toppen. Disse deilige småkakene skaper julestemning i ethvert hjem. Denne oppskriften gir ca. 50 berlinerkranser. 

Ingredienser

1
porsjoner
  • 2 stykker eggeplomme, hardkokte og rå
  • 120 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 250 g meierismør
  • eggehvite
  • perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker eggeplomme, hardkokte og rå
  • 120 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 250 g meierismør
  • eggehvite
  • perlesukker
Gni de kokte eggeplommene gjennom en sikt og over i en bakebolle. Tilsett rå eggeplommer og sukker, og visp det til tykk eggedosis.
Smuldre smøret i melet, og bland det sammen med eggedosisen til en jevn deig. Deigen skal være godt blandet, men unngå å jobbe for mye med den. Virker deigen veldig klissete eller løs, kan du tilsette litt mer mel.
Ta litt og litt av deigen og rull forsiktig ut lillefingertykke pølser. Merk at deigen kan være litt porøs å jobbe med. Del pølsene i cirka 12 centimeter lange biter.
Kle et brett med bakepapir. Legg lengdene sammen som små kranser på bakebrettet og klem forsiktig endene over hverandre. Pensle kakene med lettvispet eggehvite og dryss over perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Gni de kokte eggeplommene gjennom en sikt og over i en bakebolle. Tilsett rå eggeplommer og sukker, og visp det til tykk eggedosis.
Smuldre smøret i melet, og bland det sammen med eggedosisen til en jevn deig. Deigen skal være godt blandet, men unngå å jobbe for mye med den. Virker deigen veldig klissete eller løs, kan du tilsette litt mer mel.
Ta litt og litt av deigen og rull forsiktig ut lillefingertykke pølser. Merk at deigen kan være litt porøs å jobbe med. Del pølsene i cirka 12 centimeter lange biter.
Kle et brett med bakepapir. Legg lengdene sammen som små kranser på bakebrettet og klem forsiktig endene over hverandre. Pensle kakene med lettvispet eggehvite og dryss over perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?