Til hovedinnhold

Pepperkakedeig

45 min
10 varer
234
Pepperkaker av hjemmelaget pepperkakedeig

Pepperkakedeig og pepperkaker er en viktig del av julen, og her deler mesterkokk Lise Finckenhagen sin oppskrift på pepperkakedeig. Lag den dagen før du planlegger pepperkakebakingen, slik at pepperkakedeigen får ligge kjølig over natten. Så er det bare å invitere på juleverksted!

Kjevl gjerne pepperkakedeigen rett ut på bakepapir eller en bakeduk. Stikk ut figurer og fjern den overflødige deigen. Da slipper du å flytte på figurene før steking, og alle bevarer sin opprinnelige form og fasong.

Vil du bake flere slag til jul? Her finner du oppskriften på krumkaker, Goro, sandkaker, berlinerkranser, sirupsnipper. Oppskriften gir cirka 80 stykker. 

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g meierismør
  • 1.5 dl sirup
  • 3 dl sukker
  • 1.5 dl fløte
  • 1 ss kanel, malt
  • 2 ts malt ingefær
  • 1.5 ts malt nellik
  • 0.5 ts sort pepper, malt
  • 2.5 ts natron
  • 8 dl hvetemel

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 200 g meierismør
  • 1.5 dl sirup
  • 3 dl sukker
  • 1.5 dl fløte
  • 1 ss kanel, malt
  • 2 ts malt ingefær
  • 1.5 ts malt nellik
  • 0.5 ts sort pepper, malt
  • 2.5 ts natron
  • 8 dl hvetemel
Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett sirup og rør sammen. Avkjøl blandingen til lunken og ha den over i en stor bolle.
Tilsett sukker, fløte og krydder. Bland godt. Tilsett natron blandet med litt av melet.
Arbeid inn resten av melet. Deigen skal være litt løs. Pakk pepperkakedeigen godt inn i plastfolie og la den ligge kjølig natten over.
Kna pepperkakedeigen ut på et melet bakebord. Kjevl deigen ut til cirka 2 millimeter tykke leiver og stikk ut figurer. Stek pepperkakene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter til de har pen farge.
La de ferdigstekte pepperkakene ligge litt på platen før du flytter dem over på en rist for videre avkjøling.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett sirup og rør sammen. Avkjøl blandingen til lunken og ha den over i en stor bolle.
Tilsett sukker, fløte og krydder. Bland godt. Tilsett natron blandet med litt av melet.
Arbeid inn resten av melet. Deigen skal være litt løs. Pakk pepperkakedeigen godt inn i plastfolie og la den ligge kjølig natten over.
Kna pepperkakedeigen ut på et melet bakebord. Kjevl deigen ut til cirka 2 millimeter tykke leiver og stikk ut figurer. Stek pepperkakene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter til de har pen farge.
La de ferdigstekte pepperkakene ligge litt på platen før du flytter dem over på en rist for videre avkjøling.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?