Til hovedinnhold

Hjemmelaget marsipan med bringebær, pistasj eller pekan

1 h 30 min
10 varer
167
Hjemmelaget marsipan med bringebær, pistasj eller pekan

Hjemmelaget marsipan egner seg utmerket som en liten julegave, laget med en stor dose kjærlighet og omtanke.

Fyll opp fine poser eller koselige glass, fest på pene bånd og skriv noen velvalgte ord på etiketten.

Her får du tre varianter av marsipanbrød: Marsipan med pistasj og lime, enkel marsipan med bringebær og pekanmarsipan med Baileys. 

Hver oppskrift gir ca. 20-25 biter eller skiver. 

Ingredienser

6
porsjoner

Pekanmarispan

  • 200 g mandler, skåldede
  • 200 g melis
  • 100 g melis
  • 100 g pekannøtter, + ekstra til pynt
  • 1 ss glukose, kan sløyfes
  • 1 stk eggehvite, stor
  • 2 ss Baileys, evt. brun rom, konjakk eller vann
  • 200 g sjokolade, smeltet

Marsipan med bringebær

  • 200 g mandler, skåldede
  • 200 g melis
  • 1 ss glukose, kan sløyfes
  • 1 stk eggehvite, stor (kan erstattes med en skvett vann)
  • 20 g tørkede bringebær, finknuste
  • 150 g sjokolade, til pynt

Pistasjmarsipan

  • 200 g pistasjkjerner, usaltede
  • 100 g mandler
  • 200 g melis
  • 2 ss glukose, kan sløyfes
  • 1 stk eggehvite, stor
  • 1 stk lime, revet skall
  • 200 sjokolade, smeltet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Pekanmarispan

  • 200 g mandler, skåldede
  • 200 g melis
  • 100 g melis
  • 100 g pekannøtter, + ekstra til pynt
  • 1 ss glukose, kan sløyfes
  • 1 stk eggehvite, stor
  • 2 ss Baileys, evt. brun rom, konjakk eller vann
  • 200 g sjokolade, smeltet

Marsipan med bringebær

  • 200 g mandler, skåldede
  • 200 g melis
  • 1 ss glukose, kan sløyfes
  • 1 stk eggehvite, stor (kan erstattes med en skvett vann)
  • 20 g tørkede bringebær, finknuste
  • 150 g sjokolade, til pynt

Pistasjmarsipan

  • 200 g pistasjkjerner, usaltede
  • 100 g mandler
  • 200 g melis
  • 2 ss glukose, kan sløyfes
  • 1 stk eggehvite, stor
  • 1 stk lime, revet skall
  • 200 sjokolade, smeltet

Pekanmarsipan

Mal mandler og melis i en hurtigmikser til helt fin mandelmelis.
Kjør pekannøttene litt grovere enn mandlene.
Bland mandelmelis, pekannøtter, glykose, eggehvite og 2 ss væske. Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til fingertykke pølser og del pølsene i cirka 5 cm-lange biter.
Dypp eller pensle marsipanbitene i sjokolade og pynt med en halv pekan. Oppbevares kjølig.

Enkel marsipan med bringebær

Mal mandler og melis sammen i en hurtigmikser til helt fin mandelmelis. Mandel- og melisforholdet kan varieres etter eget ønske.
Bland mandelmelisen med glukose og eggehvite.
Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok. Bland til slutt inn knuste bringebær.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til passe tykke marsipanbrød.
Pensle marsipanbrødene med smeltet sjokolade og dryss over tørkede bringebær før sjokoladen stivner.
Oppbevar marsipanbrødene kjølig og skjær dem i tynne skiver før servering.

Pistasjmarsipan

Mal pistasjkjerner, mandler og melis i en hurtigmikser til fint mel.
Bland nøttemelisen sammen med glukose, eggehvite og revet limeskall.
Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til fingertykke pølser og del pølsene i cirka 5 cm-lange biter. Dypp eller pensle marsipanbitene i sjokolade og pynt med hakket pistasj. Oppbevares kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Pekanmarsipan

Mal mandler og melis i en hurtigmikser til helt fin mandelmelis.
Kjør pekannøttene litt grovere enn mandlene.
Bland mandelmelis, pekannøtter, glykose, eggehvite og 2 ss væske. Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til fingertykke pølser og del pølsene i cirka 5 cm-lange biter.
Dypp eller pensle marsipanbitene i sjokolade og pynt med en halv pekan. Oppbevares kjølig.

Enkel marsipan med bringebær

Mal mandler og melis sammen i en hurtigmikser til helt fin mandelmelis. Mandel- og melisforholdet kan varieres etter eget ønske.
Bland mandelmelisen med glukose og eggehvite.
Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok. Bland til slutt inn knuste bringebær.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til passe tykke marsipanbrød.
Pensle marsipanbrødene med smeltet sjokolade og dryss over tørkede bringebær før sjokoladen stivner.
Oppbevar marsipanbrødene kjølig og skjær dem i tynne skiver før servering.

Pistasjmarsipan

Mal pistasjkjerner, mandler og melis i en hurtigmikser til fint mel.
Bland nøttemelisen sammen med glukose, eggehvite og revet limeskall.
Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til fingertykke pølser og del pølsene i cirka 5 cm-lange biter. Dypp eller pensle marsipanbitene i sjokolade og pynt med hakket pistasj. Oppbevares kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?