Til hovedinnhold

Hjemmelaget Snickers

2 h 30 min
8 varer
1.7k
Hjemmelaget Snickers-konfekt med sjokolade og karamell
Christian Brun

Jo da, jeg er fullt klar over at originalen enkelt kan kjøpes i butikken. Men så er det noe med gleden over å skape noe så vidunderlig deilig og klissete som hjemmelaget Snickers. Tilfredsstillelsen er stor når sjokoladen smelter i munnen.

Disse små og mektige munnfullene med hjemmelaget Snickers gir sanselig nytelse, og kan rett og slett virke berusende.

Et godt alternativ er å lage denne konfekt­kaken i små individuelle­ konfektformer. Det er litt mer jobb med ­monteringen, men det blir mye enklere å servere bitene.

Oppskriften gir 30-40 biter. 

Ingredienser

10
porsjoner

Sjokoladebunn og topp

  • 250 g sjokolade, mørk eller lys
  • 100 g peanøttsmør

Karamell

  • 1.25 dl fløte
  • 2 ss sirup
  • 200 g sukker
  • 90 g meierismør

Peanøttnougat

  • 125 g sukker
  • 65 g meierismør
  • 0.5 dl fløte
  • 50 g peanøttsmør
  • 200 g marshmallows, små eller mellomstore
  • 170 g peanøtter, salte og ristede, grovhakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladebunn og topp

  • 250 g sjokolade, mørk eller lys
  • 100 g peanøttsmør

Karamell

  • 1.25 dl fløte
  • 2 ss sirup
  • 200 g sukker
  • 90 g meierismør

Peanøttnougat

  • 125 g sukker
  • 65 g meierismør
  • 0.5 dl fløte
  • 50 g peanøttsmør
  • 200 g marshmallows, små eller mellomstore
  • 170 g peanøtter, salte og ristede, grovhakkede
Kle en form, cirka 20 x 20 centimeter, med bakepapir.
Hakk sjokoladen og smelt sjokolade og peanøttsmør i en bolle over vannbad. Rør blandingen glatt og hell halvparten utover bunnen i formen. Sett formen kaldt og la resten av sjokoladeblandingen stå et lunt sted så lenge.
Lag karamellen (slik at den får avkjølt seg mens du lager nougaten). Kok opp fløte og sirup til i en liten kasserolle. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en mellomstor tykkbunnet kjele. Unngå å røre i sukkeret, da kan du få sukkerklumper som er vanskelig å smelte igjen.
Rist heller på kjelen og rør litt forsiktig med en tresleiv. Ha smøret over i karamellen og rør godt slik at det blander seg godt sammen. Hell i den varme fløten (vær obs på at dette kan boble kraftig). Rør energisk og la det koke skikkelig i cirka ett minutt under omrøring – til karamellen blir tykk, glatt og jevn. Sett karamellen til side så lenge.
Bland sukker, smør og fløte i en mellomstor kjele. Kok opp blandingen under omrøring og la det få et skikkelig oppkok. Trekk kjelen til side og rør inn peanøttsmør og marshmallows (smeltes inn i blandingen). Vend til slutt inn peanøttene. Fordel nougaten jevnt utover sjokoladebunnen og sett formen tilbake i kjøleskapet til nougaten er avkjølt.
Hell over den romtempererte karamellen og sett formen tilbake i kjøleskapet til karamellen er helt avkjølt. Bre til slutt over resten av sjokoladeblandingen.Har den blitt kald i mellomtiden kan du varme bollen forsiktig over vannbadet igjen.
Oppbevar konfektkaken i kjøleskapet og skjær den opp i små stykker rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en form, cirka 20 x 20 centimeter, med bakepapir.
Hakk sjokoladen og smelt sjokolade og peanøttsmør i en bolle over vannbad. Rør blandingen glatt og hell halvparten utover bunnen i formen. Sett formen kaldt og la resten av sjokoladeblandingen stå et lunt sted så lenge.
Lag karamellen (slik at den får avkjølt seg mens du lager nougaten). Kok opp fløte og sirup til i en liten kasserolle. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en mellomstor tykkbunnet kjele. Unngå å røre i sukkeret, da kan du få sukkerklumper som er vanskelig å smelte igjen.
Rist heller på kjelen og rør litt forsiktig med en tresleiv. Ha smøret over i karamellen og rør godt slik at det blander seg godt sammen. Hell i den varme fløten (vær obs på at dette kan boble kraftig). Rør energisk og la det koke skikkelig i cirka ett minutt under omrøring – til karamellen blir tykk, glatt og jevn. Sett karamellen til side så lenge.
Bland sukker, smør og fløte i en mellomstor kjele. Kok opp blandingen under omrøring og la det få et skikkelig oppkok. Trekk kjelen til side og rør inn peanøttsmør og marshmallows (smeltes inn i blandingen). Vend til slutt inn peanøttene. Fordel nougaten jevnt utover sjokoladebunnen og sett formen tilbake i kjøleskapet til nougaten er avkjølt.
Hell over den romtempererte karamellen og sett formen tilbake i kjøleskapet til karamellen er helt avkjølt. Bre til slutt over resten av sjokoladeblandingen.Har den blitt kald i mellomtiden kan du varme bollen forsiktig over vannbadet igjen.
Oppbevar konfektkaken i kjøleskapet og skjær den opp i små stykker rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?