Til hovedinnhold

Vegetar tikka masala med blomkål og gulrot

30 min
19 varer
2.4k
Vegetar tikka masala med blomkål og gulrot

Denne gryten smaker kjempegodt og er dessuten veldig enkel å lage.

Hvis du vil ha en sterkere variant tilsetter du mer chilipulver. Det er stor forskjell på ulike typer chilipulver og det er derfor viktig å smake til maten underveis.
Denne retten kan gjerne serveres med nanbrød og raita.

Ingredienser

2
porsjoner
  • solsikkeolje, til steking
  • 1 stk blomkål
  • 400 g gulrot
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 10 g ingefær, fersk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts garam masala
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts muskatnøtt
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 boks hermetiske tomater, 400 g pr boks
  • 1 dl kremfløte
  • 1 klype sukker
  • 0.5 stk lime
  • salt
  • koriander, fersk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • solsikkeolje, til steking
  • 1 stk blomkål
  • 400 g gulrot
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 10 g ingefær, fersk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts garam masala
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts muskatnøtt
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 boks hermetiske tomater, 400 g pr boks
  • 1 dl kremfløte
  • 1 klype sukker
  • 0.5 stk lime
  • salt
  • koriander, fersk
Skjær gulrot og blomkål i middels store biter. Kok dem i lettsaltet vann i en kjele i ca 5- 6 minutter. Grønnsakene skal begynne å bli møre, men fortsatt ha god tyggemotstand når de er ferdigkokte.
Skjær løken i biter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, tomatpuré og alle krydderne til en fin masse ved hjelp av en stavmikser eller  foodprocessor.
Varm solsikkeolje i en dyp stekepanne/wokpanne. Tilsett kryddermassen og stek et par minutter. Tilsett fløte, hermetiserte tomater og en klype sukker. La sausen småputre under lokk i ca 20 minutter.
Smak til med limesaft og salt. Når det er ca 5 minutter igjen av sausens koketid tilsetter du gulrøtter og blomkål og lar gryten småkoke videre. Smak på grønnsakene, det viktigste er at de er møre, men fortsatt har fin tyggemotstand når retten er ferdig.
Topp gryten med fersk koriander rett før servering. Server med nanbrød og raita.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær gulrot og blomkål i middels store biter. Kok dem i lettsaltet vann i en kjele i ca 5- 6 minutter. Grønnsakene skal begynne å bli møre, men fortsatt ha god tyggemotstand når de er ferdigkokte.
Skjær løken i biter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, tomatpuré og alle krydderne til en fin masse ved hjelp av en stavmikser eller  foodprocessor.
Varm solsikkeolje i en dyp stekepanne/wokpanne. Tilsett kryddermassen og stek et par minutter. Tilsett fløte, hermetiserte tomater og en klype sukker. La sausen småputre under lokk i ca 20 minutter.
Smak til med limesaft og salt. Når det er ca 5 minutter igjen av sausens koketid tilsetter du gulrøtter og blomkål og lar gryten småkoke videre. Smak på grønnsakene, det viktigste er at de er møre, men fortsatt har fin tyggemotstand når retten er ferdig.
Topp gryten med fersk koriander rett før servering. Server med nanbrød og raita.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?