Til hovedinnhold

Pastagrateng med ost og tomat

45 min
18 varer
2.2k
Pastagrateng med ost og tomat

En kjempeenkel pastagrateng med ost og tomat, som passer perfekt til hele familien. Server den slik den er med et dryss havsalt, fersk basilikum og litt god olivenolje.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 70 g sorte oliven, avrente
  • 0.3 ts cayennepepper
  • 1 klype sukker
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • 1 håndfull basilikum, fersk
  • 100 g spinat
  • 300 g penne
  • 200 g cherrytomater
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk mozzarella
  • smør, til smøring av form
  • olivenolje extra virgin

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 70 g sorte oliven, avrente
  • 0.3 ts cayennepepper
  • 1 klype sukker
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • 1 håndfull basilikum, fersk
  • 100 g spinat
  • 300 g penne
  • 200 g cherrytomater
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk mozzarella
  • smør, til smøring av form
  • olivenolje extra virgin
Finhakk løk, hvitløk og oliven. Varm olivenolje i en kjele, tilsett løk og stek til løken er myk og blank.
Ha oppi hvitløk og tomatpuré og stek til alt er blandet godt sammen før du tilsetter hermetiske tomater, oliven, cayennepepper og sukker.
Kok cirka 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett en håndfull basilikum.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Kok pasta litt under halve koketiden som er anvist på pakken. Renn av vannet, tilsett litt olivenolje og sett til side.
Grovhakk spinaten og del cherrytomatene i tre. Vårløkene skjæres i tynne skiver.
Smør en ildfast form (cirka 16.5 X 25.5) med litt smør.
Bland saus og pasta sammen. Legg pasta, spinat, vårløk og tomater lagvis i formen. Avslutt med revet mozzarella.
Stek i stekeovnen i cirka 10 min eller til osten har smeltet. Sett gjerne på grillelementet de siste par minuttene.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk, hvitløk og oliven. Varm olivenolje i en kjele, tilsett løk og stek til løken er myk og blank.
Ha oppi hvitløk og tomatpuré og stek til alt er blandet godt sammen før du tilsetter hermetiske tomater, oliven, cayennepepper og sukker.
Kok cirka 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett en håndfull basilikum.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Kok pasta litt under halve koketiden som er anvist på pakken. Renn av vannet, tilsett litt olivenolje og sett til side.
Grovhakk spinaten og del cherrytomatene i tre. Vårløkene skjæres i tynne skiver.
Smør en ildfast form (cirka 16.5 X 25.5) med litt smør.
Bland saus og pasta sammen. Legg pasta, spinat, vårløk og tomater lagvis i formen. Avslutt med revet mozzarella.
Stek i stekeovnen i cirka 10 min eller til osten har smeltet. Sett gjerne på grillelementet de siste par minuttene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?