Til hovedinnhold

Julebrownies med kanel

1 h 30 min
14 varer
130
Julebrownies med kanel

Julebrownies med kanel er laget etter etter konseptet: Ta din favoritt og gjør den julete.

Her er det brukt kanel, ingefær og nellik i røren, men du kan variere eller utelate krydderet. Nøtter kan også varieres med valnøtter, pekannøtter, pistasjnøtter, peanøtter eller macadamianøtter. Tranebær kan byttes ut med annen tørket frukt som rosiner, aprikoser og tørkede fikener skåret i små biter.

Oppskriften gir cirka 30 biter.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 250 g smør
  • 250 g mørk sjokolade
  • 4 stykker egg, store
  • 200 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts ingefær, revet, tørket
  • 1 klype nellik
  • 200 g mel
  • 3 ss kakao
  • 100 g pekannøtter, eller valnøtter
  • 50 g pistasjkjerner
  • 100 g tranebær, tørket, eller annen tørket frukt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 250 g smør
  • 250 g mørk sjokolade
  • 4 stykker egg, store
  • 200 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts ingefær, revet, tørket
  • 1 klype nellik
  • 200 g mel
  • 3 ss kakao
  • 100 g pekannøtter, eller valnøtter
  • 50 g pistasjkjerner
  • 100 g tranebær, tørket, eller annen tørket frukt
Bruk en form som er 25 x 25 centimeter eller 20 x 30 centimeter.
Varm ovnen til 170 grader. Kle kakeformen med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret. Trekk kasserollen til side.
Visp sammen egg, brunt sukker og sukker i en bolle. Visp til blandingen blir litt luftig.
Rør inn sjokoladesmøret og tilsett vaniljesukker, siktet mel, krydder og kakao. Rør til deigen er glatt og jevn og bland til slutt inn grovhakkede nøtter og tranebær.
Hell røren over i kakeformen og stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i cirka 35-40 minutter. Avkjøles i formen.
Browniesen kan med fordel stå natten over i kjøleskap. Skjæres i pene, små stykker før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en form som er 25 x 25 centimeter eller 20 x 30 centimeter.
Varm ovnen til 170 grader. Kle kakeformen med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret. Trekk kasserollen til side.
Visp sammen egg, brunt sukker og sukker i en bolle. Visp til blandingen blir litt luftig.
Rør inn sjokoladesmøret og tilsett vaniljesukker, siktet mel, krydder og kakao. Rør til deigen er glatt og jevn og bland til slutt inn grovhakkede nøtter og tranebær.
Hell røren over i kakeformen og stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i cirka 35-40 minutter. Avkjøles i formen.
Browniesen kan med fordel stå natten over i kjøleskap. Skjæres i pene, små stykker før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?