Til hovedinnhold

Serinakaker med melkesjokolade- og pasjonsfruktkrem

1 h 30 min
10 varer
170
Serinakaker med krem av melkesjokolade og pasjonsfrukt

Skjem deg bort med dennne luksusvarianten av klassiske serinakaker.

Serinakaker tilhører de klassiske syv slagene, men hvorfor ikke gjør dem ekstra gode i år?

Lag små sandwicher av serinakaker som fylles med en deilig krem av melkesjokolade og pasjonsfrukt.

Oppskriften gir cirka 45 stykker.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 150 g smør
  • 250 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker, eller frøene fra 0,5 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg, stort

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • perlesukker

Melkesjokolade- og pasjonsfruktkrem

  • 2 ss pasjonsfrukt, saften, rå
  • 1 dl fløte
  • 200 g melkesjokolade, eller lys kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 250 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker, eller frøene fra 0,5 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg, stort

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • perlesukker

Melkesjokolade- og pasjonsfruktkrem

  • 2 ss pasjonsfrukt, saften, rå
  • 1 dl fløte
  • 200 g melkesjokolade, eller lys kokesjokolade
Varm ovnen til 180 grader.
Smuldre smøret med mel, bakepulver og vanilje. Bruk gjerne fingertuppene, men selv foretrekker jeg å bruke kjøkkenmaskinen. Tilsett sukker og sammenvispet egg og arbeid, eller kjør, alt raskt sammen til en jevn og smidig deig.
Rull deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i jevne biter og trill ut runde kuler. Sett kulene over på et (eller kanskje du trenger to) stekebrett med bakepapir og trykk dem litt ned med to fingre eller en gaffel. Pensle overflaten med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 10 minutter. Avkjøl på rist.
Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle. Bland pasjonsfruktsaft og fløte i en liten kasserolle og kok opp blandingen. Hell den varme fløten litt etter litt over sjokoladen mens du rører energisk fra sentrum av sjokoladen med en slikkepott. Blandingen skal bli blank og elastisk. Avslutt med å kjøre sjokoladen med en stavmikser.
Avkjøl sjokolade til romtemperatur på kjøkkenbenken og fyll den over i en sprøytepose. Sprøyt en teskjestor topp med sjokoladekrem på undersiden av halvparten av kakene. Lag små «sandwicher» og oppbevar kakene kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Smuldre smøret med mel, bakepulver og vanilje. Bruk gjerne fingertuppene, men selv foretrekker jeg å bruke kjøkkenmaskinen. Tilsett sukker og sammenvispet egg og arbeid, eller kjør, alt raskt sammen til en jevn og smidig deig.
Rull deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i jevne biter og trill ut runde kuler. Sett kulene over på et (eller kanskje du trenger to) stekebrett med bakepapir og trykk dem litt ned med to fingre eller en gaffel. Pensle overflaten med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 10 minutter. Avkjøl på rist.
Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle. Bland pasjonsfruktsaft og fløte i en liten kasserolle og kok opp blandingen. Hell den varme fløten litt etter litt over sjokoladen mens du rører energisk fra sentrum av sjokoladen med en slikkepott. Blandingen skal bli blank og elastisk. Avslutt med å kjøre sjokoladen med en stavmikser.
Avkjøl sjokolade til romtemperatur på kjøkkenbenken og fyll den over i en sprøytepose. Sprøyt en teskjestor topp med sjokoladekrem på undersiden av halvparten av kakene. Lag små «sandwicher» og oppbevar kakene kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?