Til hovedinnhold

Julekonfekt: «Snøballer» - nøtteboller med melis

1 h
7 varer
148
Julekonfekt: «Snøballer» - nøtteboller med melis

Oppskriften gir cirka 20-25 stykker.
Jeg har denne gangen fylt opp kakeboksene med små italienskinspirerte «snøballer» med valnøtter. Nydelig julekonfekt.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 2.5 dl mel
  • 3.25 dl valnøtter, malt
  • 1 klype salt
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 120 g smør, romtemperert
  • 4 dl melis, til rulling
  • 0.5 dl sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl mel
  • 3.25 dl valnøtter, malt
  • 1 klype salt
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 120 g smør, romtemperert
  • 4 dl melis, til rulling
  • 0.5 dl sukker
Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, nøtter, sukker, salt, vaniljesukker i en bolle. Smuldre inn smøret. Rull deigen til små boller og legg bollene over på et stekebrett med bakepapir. Stek i cirka 15 minutter. Rull de nystekte bollene i melis, avkjøl og rull en gang til.

Tips

Tilsett ekstra smak i form av revet appelsin- eller sitronskall, knuste anisfrø, kanel eller kardemomme.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 180 grader.
Bland mel, nøtter, sukker, salt, vaniljesukker i en bolle. Smuldre inn smøret. Rull deigen til små boller og legg bollene over på et stekebrett med bakepapir. Stek i cirka 15 minutter. Rull de nystekte bollene i melis, avkjøl og rull en gang til.

Tips

Tilsett ekstra smak i form av revet appelsin- eller sitronskall, knuste anisfrø, kanel eller kardemomme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?