Til hovedinnhold

Sarah Bernhardt i langpanne

6 h
5 varer
837
Sarah Bernhardt i langpanne med sjokoladekrem

Sarah Bernhardt, som kanskje er mer kjent som Sara Bernard, har rukket å bli en klassiker blant julebaksten med sin seige mandelbunn, myke sjokoladetrøffelkrem og mørke sjokolade. Denne gangen har jeg bakt kaken i en liten langpanne for enkelhetens skyld.

Når sjokoladen har stivnet kan det være litt vanskelig å skjære Sarah Bernhardt-kaken i pene biter. Bruk en varm kniv når du skjærer, og gjerne «marker» opp bitene i sjokoladen før sjokoladeglasuren stivner helt. Da blir det mye lettere å skjære pene stykker etterpå.
OBS: Tiden er inkludert hviletid for sjokoladekremen.

Flere oppskrifter på julekaker finner du her: Krumkaker, kokosmakroner, pepperkaker og julekake.

Ingredienser

12
porsjoner

Mandelbunn

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 3 stk eggehvite, eller 4 fra mellomstore/store egg

Sjokoladekrem

  • 4 dl fløte
  • 200 g mørk sjokolade

Glasur

  • 150 g mørk sjokolade, smeltet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mandelbunn

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 3 stk eggehvite, eller 4 fra mellomstore/store egg

Sjokoladekrem

  • 4 dl fløte
  • 200 g mørk sjokolade

Glasur

  • 150 g mørk sjokolade, smeltet
Finhakk sjokoladen til kremen og kok opp fløten. Ha sjokoladen i en bolle og hell over den varme fløten. Rør godt til all sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser. Avkjøl sjokoladeblandingen minst 4 timer i kjøleskap.
Kjør mandler til mandelmel i en hurtigmikser. Tilsett melis og kjør alt godt sammen. Tilsett eggehvite og bland eller kna det hele sammen til en litt løs «kransekakemasse».
Kle en ildfast form (20 x 30 centimeter) med bakepapir. Fordel og trykk kransekakemassen jevnt utover i formen. Stek bunnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Bunnen skal være myk i midten. Avkjøl bunnen helt.
Pisk sjokoladekremen til en fast og tykk krem. Vær litt forsiktig, piskes kremen for mye vil den korne seg, piskes den for lite blir kremen for bløt. Fordel kremen jevnt utover mandelbunnen. La kaken stå en times tid i kjøleskapet før du glaserer den med smeltet sjokolade.
Oppbevar Sara Bernhardt i kjøleskapet og skjær den opp i stykker før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen til kremen og kok opp fløten. Ha sjokoladen i en bolle og hell over den varme fløten. Rør godt til all sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser. Avkjøl sjokoladeblandingen minst 4 timer i kjøleskap.
Kjør mandler til mandelmel i en hurtigmikser. Tilsett melis og kjør alt godt sammen. Tilsett eggehvite og bland eller kna det hele sammen til en litt løs «kransekakemasse».
Kle en ildfast form (20 x 30 centimeter) med bakepapir. Fordel og trykk kransekakemassen jevnt utover i formen. Stek bunnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Bunnen skal være myk i midten. Avkjøl bunnen helt.
Pisk sjokoladekremen til en fast og tykk krem. Vær litt forsiktig, piskes kremen for mye vil den korne seg, piskes den for lite blir kremen for bløt. Fordel kremen jevnt utover mandelbunnen. La kaken stå en times tid i kjøleskapet før du glaserer den med smeltet sjokolade.
Oppbevar Sara Bernhardt i kjøleskapet og skjær den opp i stykker før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?