Til hovedinnhold

Dirty fries - Pommes frites med topping

45 min
20 varer
376
Dirty fries - Pommes frites med topping

Dirty fries er pommes frites som er toppet med masse digg, som kjøttdeig, salsa, rømme, guacamole og masse mer. Perfekt dagen derpå eller som helgekos.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 0.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 2 ts spisskummen, malt eller knust
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver, eventuelt litt mer
  • 2 dl tomatsalsa, eventuelt gode knuste tomater
  • salt
  • pepper
  • 600 g pommes frites
  • olje, til steking
  • olje, til fritering, hvis ønsket

Topping

  • revet ost, eller ostechips
  • rømme
  • guacamole
  • chilimajones
  • mango- og habañero-salsa
  • ketchup
  • koriander

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 0.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 2 ts spisskummen, malt eller knust
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver, eventuelt litt mer
  • 2 dl tomatsalsa, eventuelt gode knuste tomater
  • salt
  • pepper
  • 600 g pommes frites
  • olje, til steking
  • olje, til fritering, hvis ønsket

Topping

  • revet ost, eller ostechips
  • rømme
  • guacamole
  • chilimajones
  • mango- og habañero-salsa
  • ketchup
  • koriander
Finhakk løk og hvitløk.
Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løken myk og gyllen i en klunk olje. La hvitløken få frese med de siste minuttene.
Hell løken over på en liten tallerken så lenge. Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og brun kjøttdeigen godt.
Ha løken tilbake i pannen sammen med de tørkede krydderiene og bland alt godt sammen.
Tilsett knuste tomater og la det hele småputre videre i cirka 10 minutter. Smak til med salt og pepper, juster eventuelt med mer krydder hvis nødvendig. Kjøttsausen skal være saftig. Tilsett eventuelt en dæsj vann hvis kjøttet er i ferd med å koke tørt.
Varm oljen opp til 180 grader og friter potetene gylne og sprø rett før servering. La de få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt med det samme. Du kan også steke potetene i ovn, som beskrevet på pakken.
Fordel pommes frites i dype tallerkener eller boller. Topp med kjøtt, rømme, salsa, chilimajones, guacamole og ost.
Dryss over hakket koriander. Serveres gjerne med ekstra guacamole, ketchup og salsa ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk.
Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løken myk og gyllen i en klunk olje. La hvitløken få frese med de siste minuttene.
Hell løken over på en liten tallerken så lenge. Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og brun kjøttdeigen godt.
Ha løken tilbake i pannen sammen med de tørkede krydderiene og bland alt godt sammen.
Tilsett knuste tomater og la det hele småputre videre i cirka 10 minutter. Smak til med salt og pepper, juster eventuelt med mer krydder hvis nødvendig. Kjøttsausen skal være saftig. Tilsett eventuelt en dæsj vann hvis kjøttet er i ferd med å koke tørt.
Varm oljen opp til 180 grader og friter potetene gylne og sprø rett før servering. La de få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt med det samme. Du kan også steke potetene i ovn, som beskrevet på pakken.
Fordel pommes frites i dype tallerkener eller boller. Topp med kjøtt, rømme, salsa, chilimajones, guacamole og ost.
Dryss over hakket koriander. Serveres gjerne med ekstra guacamole, ketchup og salsa ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?