Til hovedinnhold

Flatebakelse

45 min
7 varer
156
Flatebakelse

Oppskriften er fra Nikka Grønning fra Valldal. Denne får du rundt 100 lefser med.
Det er egne jern til å steke flatebakelse i, men man kan prøve å steke i et rømmebrødjern. Røren kan med fordel lages kvelden før man steker.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 1 stk egg
  • 4 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 1 l vann
  • 600 g hvetemel
  • 7 ss smør

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk egg
  • 4 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 1 l vann
  • 600 g hvetemel
  • 7 ss smør
Ett egg og sukker vispes lett sammen. Ha i kremfløte og seterrømme. Pisk godt sammen, men ikke til krem. Slå i vann og visp inn siktet hvetemel. Smelt seks til syv spiseskje smør og tilsett til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Ett egg og sukker vispes lett sammen. Ha i kremfløte og seterrømme. Pisk godt sammen, men ikke til krem. Slå i vann og visp inn siktet hvetemel. Smelt seks til syv spiseskje smør og tilsett til slutt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?