Til hovedinnhold

Flatebakelse

45 min
7 varer
161
Flatebakelse

Oppskriften er fra Nikka Grønning fra Valldal. Denne får du rundt 100 lefser med.
Det er egne jern til å steke flatebakelse i, men man kan prøve å steke i et rømmebrødjern. Røren kan med fordel lages kvelden før man steker.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 1 stk egg
  • 4 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 1 l vann
  • 600 g hvetemel
  • 7 ss smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk egg
  • 4 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 1 l vann
  • 600 g hvetemel
  • 7 ss smør
Ett egg og sukker vispes lett sammen. Ha i kremfløte og seterrømme. Pisk godt sammen, men ikke til krem. Slå i vann og visp inn siktet hvetemel. Smelt seks til syv spiseskje smør og tilsett til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Ett egg og sukker vispes lett sammen. Ha i kremfløte og seterrømme. Pisk godt sammen, men ikke til krem. Slå i vann og visp inn siktet hvetemel. Smelt seks til syv spiseskje smør og tilsett til slutt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?