Til hovedinnhold

Risboller

1 h
7 varer
682
risboller

Risboller er tradisjonsrikt snop til jul og veldig lettvinte å lage! De kan oppbevares i mange uker dersom de settes kjølig. 
Julegodtet er så populære blant både store og små at det ikke er uvanlig at man må lage dem opptil flere ganger før julen er omme!


Flere julegodt-oppskrifter: Sarah Bernhard i langpanne, Rocky road

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 150 g Delfiafett
  • 100 g kokesjokolade
  • 2 ss kaffe, sterk
  • 1 stk egg
  • 150 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 dl puffet ris

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g Delfiafett
  • 100 g kokesjokolade
  • 2 ss kaffe, sterk
  • 1 stk egg
  • 150 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 dl puffet ris
Smelt delfiafett i en liten kjele. Del opp sjokoladen i biter, ha dem i kjelen og la sjokoladen smelte i fettet. Tilsett kaffe og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Pisk egg og melis luftig. Tilsett vaniljesukker og pisk litt til. Vend i den avkjølte sjokoladeblandingen. Rør til slutt i puffet ris.
Fordel blandingen i papirformer ved hjelp av to spiseskjeer. La dem stivne i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt delfiafett i en liten kjele. Del opp sjokoladen i biter, ha dem i kjelen og la sjokoladen smelte i fettet. Tilsett kaffe og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Pisk egg og melis luftig. Tilsett vaniljesukker og pisk litt til. Vend i den avkjølte sjokoladeblandingen. Rør til slutt i puffet ris.
Fordel blandingen i papirformer ved hjelp av to spiseskjeer. La dem stivne i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?