Til hovedinnhold

Juletapas

45 min
20 varer
79
Juletapas

Er du usikker på hva du skal servere når du får julebesøk? Gå for juletapas! Her får du tre tapas-varianter som smaker kjempegodt og er raske å lage. Rødbetechips med chèvre og timian (oppskriften gir 30 chips), crostini med appelsin- og fennikelsalat (oppskriften gir 24 stk) og butterdeigsstjerner med cheddar og timian (oppskriften gir 30 stk) vil garantert falle i smak. Det er viktig at tapasen settes sammen rett før servering. Dette er for at rettene skal holde seg crunchy og freshe.

Ingredienser

10
porsjoner

Rødbetechips med chèvre og timian

  • 210 g rødbeter
  • solsikkeolje
  • 100 g chevre
  • timian, fersk
  • honning
  • pepper

Crostini med appelsin og fennikelsalat

  • 1 stk baguett
  • olivenolje
  • 180 g fennikel
  • 2 stykker appelsin
  • 40 g ruccola
  • 2 ss granateplekjerner
  • 1.5 ss grov sennep
  • 2 ss mandler, skivede
  • 0.3 stk rødløk
  • havsalt
  • pepper

Butterdeigsstjerner med cheddar og timian

  • 4 plate(r) butterdeig
  • 50 g cheddar
  • timian, fersk
  • hvetemel, til utbaking
  • egg, til pensling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Rødbetechips med chèvre og timian

  • 210 g rødbeter
  • solsikkeolje
  • 100 g chevre
  • timian, fersk
  • honning
  • pepper

Crostini med appelsin og fennikelsalat

  • 1 stk baguett
  • olivenolje
  • 180 g fennikel
  • 2 stykker appelsin
  • 40 g ruccola
  • 2 ss granateplekjerner
  • 1.5 ss grov sennep
  • 2 ss mandler, skivede
  • 0.3 stk rødløk
  • havsalt
  • pepper

Butterdeigsstjerner med cheddar og timian

  • 4 plate(r) butterdeig
  • 50 g cheddar
  • timian, fersk
  • hvetemel, til utbaking
  • egg, til pensling

Rødbetechips med chèvre og timian

Sett ovnen på 160 grader på varmluft.
Skjær skallet bort fra rødbeten og skjær den i tynne skiver. Bruk gjerne mandolinjern. Smør litt solsikkeolje på begge sidene av rødbeteskivene.
Stek i ovnen i ca 25 min. Pass på underveis, for steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Når chipsen er avkjølt, legger du litt chevre på hver bit. Topp med litt honning, fersk timian og et dryss med pepper. Server umiddelbart.

Crostini med appelsin og fennikelsalat

Sett ovnen på 160 grader varmluft.
Skjær 24 skiver av baguetten (ca 5 mm tykke) og drypp litt olje på hver bit. Stek i ca 6 min.
Lag salaten. Rens fennikel og skjær i tynne skiver. Fileter appelsinene og skjær i biter. Skjær rødløk i tynne skiver. Rens og skyll ruccola.
Bland sammen fennikel, appelsin, ruccola, granateplekjerner, mandler, rødløk og sennep. Smak til med salt og pepper.
Topp hver crostini med appelsin- og fennikelsalat. Server umiddelbart.

Butterdeigsstjerner med cheddar og timian

Sett på ovnen på 180 grader.
Kjevl ut butterdeigen relativt tynt og stikk ut stjerner ved å bruke en pepperkakeform. Legg halvparten av stjernene på et bakepapirkledd stekebrett.
Legg på finrevet cheddar og litt timian. Legg en ny stjerne oppå hver av stjernene og pensle med egg.
Stek i ca 10-12 minutter til de er gylne og fine. Server umiddelbart.
woman cooking

Bon appetit!

Rødbetechips med chèvre og timian

Sett ovnen på 160 grader på varmluft.
Skjær skallet bort fra rødbeten og skjær den i tynne skiver. Bruk gjerne mandolinjern. Smør litt solsikkeolje på begge sidene av rødbeteskivene.
Stek i ovnen i ca 25 min. Pass på underveis, for steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Når chipsen er avkjølt, legger du litt chevre på hver bit. Topp med litt honning, fersk timian og et dryss med pepper. Server umiddelbart.

Crostini med appelsin og fennikelsalat

Sett ovnen på 160 grader varmluft.
Skjær 24 skiver av baguetten (ca 5 mm tykke) og drypp litt olje på hver bit. Stek i ca 6 min.
Lag salaten. Rens fennikel og skjær i tynne skiver. Fileter appelsinene og skjær i biter. Skjær rødløk i tynne skiver. Rens og skyll ruccola.
Bland sammen fennikel, appelsin, ruccola, granateplekjerner, mandler, rødløk og sennep. Smak til med salt og pepper.
Topp hver crostini med appelsin- og fennikelsalat. Server umiddelbart.

Butterdeigsstjerner med cheddar og timian

Sett på ovnen på 180 grader.
Kjevl ut butterdeigen relativt tynt og stikk ut stjerner ved å bruke en pepperkakeform. Legg halvparten av stjernene på et bakepapirkledd stekebrett.
Legg på finrevet cheddar og litt timian. Legg en ny stjerne oppå hver av stjernene og pensle med egg.
Stek i ca 10-12 minutter til de er gylne og fine. Server umiddelbart.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?