Til hovedinnhold

Brødstuffing i form

45 min
10 varer
104
Brødstuffing i form

Brødstuffing som tilbehør til kalkunen på høsttakkefesten (thanksgiving) er et must. 

Ingredienser

6
porsjoner
  • 200 g brød, hvitt eller lyst
  • 1 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 300 g salsicca, rå, eller annen smaksrik rå pølse
  • 1 dl tranebær, tørkede
  • 1 dl nøtter, pekan- eller valnøtter, grovhakkede
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 2 dl kyllingkraft, /buljong
  • 150 g pancetta, eller spekeskinke, i tynne skiver
  • olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g brød, hvitt eller lyst
  • 1 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 300 g salsicca, rå, eller annen smaksrik rå pølse
  • 1 dl tranebær, tørkede
  • 1 dl nøtter, pekan- eller valnøtter, grovhakkede
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 2 dl kyllingkraft, /buljong
  • 150 g pancetta, eller spekeskinke, i tynne skiver
  • olivenolje
Varm ovnen til 200 grader. Riv brødet i små biter og bland brødbitene med 2 spiseskjeer olje. Fordel brødbitene utover et stekebrett med bakepapir og stek brødbitene gylne og sprø i ovn, cirka 8-10 minutter.
Rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Varm 2 spiseskjeer olje i en stekepanne. Fres løk og hvitløk til løken blir myk og lett gyllen. Klem pølsefarsen (rett fra pølsetarmen) over i pannen. Del den opp i små biter med stekespaden. Fres alt videre til pølsebitene har fått litt farge, rør inn tranebær, nøtter og persille. Bland brødbitene og pølseblandingen i en smurt ildfast form eller lignende. Hell over kyllingkraften. Riv pancettaen i mindre biter og fordel bitene over brødstuffingen. Drypp over litt olje og stek stuffingen midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til overflaten er sprøstekt og gyllen.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader. Riv brødet i små biter og bland brødbitene med 2 spiseskjeer olje. Fordel brødbitene utover et stekebrett med bakepapir og stek brødbitene gylne og sprø i ovn, cirka 8-10 minutter.
Rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Varm 2 spiseskjeer olje i en stekepanne. Fres løk og hvitløk til løken blir myk og lett gyllen. Klem pølsefarsen (rett fra pølsetarmen) over i pannen. Del den opp i små biter med stekespaden. Fres alt videre til pølsebitene har fått litt farge, rør inn tranebær, nøtter og persille. Bland brødbitene og pølseblandingen i en smurt ildfast form eller lignende. Hell over kyllingkraften. Riv pancettaen i mindre biter og fordel bitene over brødstuffingen. Drypp over litt olje og stek stuffingen midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til overflaten er sprøstekt og gyllen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?