Til hovedinnhold

Brødstuffing i form

45 min
10 varer
94
Brødstuffing i form

Brødstuffing som tilbehør til kalkunen på høsttakkefesten (thanksgiving) er et must. 

Ingredienser

6
porsjoner
  • 200 g brød, hvitt eller lyst
  • 1 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 300 g salsicca, rå, eller annen smaksrik rå pølse
  • 1 dl tranebær, tørkede
  • 1 dl nøtter, pekan- eller valnøtter, grovhakkede
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 2 dl kyllingkraft, /buljong
  • 150 g pancetta, eller spekeskinke, i tynne skiver
  • olivenolje

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 200 g brød, hvitt eller lyst
  • 1 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 300 g salsicca, rå, eller annen smaksrik rå pølse
  • 1 dl tranebær, tørkede
  • 1 dl nøtter, pekan- eller valnøtter, grovhakkede
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 2 dl kyllingkraft, /buljong
  • 150 g pancetta, eller spekeskinke, i tynne skiver
  • olivenolje
Varm ovnen til 200 grader. Riv brødet i små biter og bland brødbitene med 2 spiseskjeer olje. Fordel brødbitene utover et stekebrett med bakepapir og stek brødbitene gylne og sprø i ovn, cirka 8-10 minutter.
Rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Varm 2 spiseskjeer olje i en stekepanne. Fres løk og hvitløk til løken blir myk og lett gyllen. Klem pølsefarsen (rett fra pølsetarmen) over i pannen. Del den opp i små biter med stekespaden. Fres alt videre til pølsebitene har fått litt farge, rør inn tranebær, nøtter og persille. Bland brødbitene og pølseblandingen i en smurt ildfast form eller lignende. Hell over kyllingkraften. Riv pancettaen i mindre biter og fordel bitene over brødstuffingen. Drypp over litt olje og stek stuffingen midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til overflaten er sprøstekt og gyllen.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader. Riv brødet i små biter og bland brødbitene med 2 spiseskjeer olje. Fordel brødbitene utover et stekebrett med bakepapir og stek brødbitene gylne og sprø i ovn, cirka 8-10 minutter.
Rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Varm 2 spiseskjeer olje i en stekepanne. Fres løk og hvitløk til løken blir myk og lett gyllen. Klem pølsefarsen (rett fra pølsetarmen) over i pannen. Del den opp i små biter med stekespaden. Fres alt videre til pølsebitene har fått litt farge, rør inn tranebær, nøtter og persille. Bland brødbitene og pølseblandingen i en smurt ildfast form eller lignende. Hell over kyllingkraften. Riv pancettaen i mindre biter og fordel bitene over brødstuffingen. Drypp over litt olje og stek stuffingen midt i ovnen i cirka 25 minutter, eller til overflaten er sprøstekt og gyllen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?