Til hovedinnhold

Røkt hyse med eggesmør og gressløk

30 min
6 varer
442
Røkt hyse med eggesmør og gressløk

Denne oppskriften på klassikeren, som også går under navnet kolje eller røkt kolje, er hentet fra kokeboken «Hjemme hos Trond Moi» av Trond Moi. Røkt hyse med eggesmør og gressløk er en av beste hverdagsrettene som finnes. Det er bare helt sykt godt og utrolig lett å lage.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 200 g røkt kolje
  • 1 stk egg
  • 1 ss meierismør
  • lime
  • gressløk
  • nypotet

Slik gjør du:

  • 200 g røkt kolje
  • 1 stk egg
  • 1 ss meierismør
  • lime
  • gressløk
  • nypotet
Legg fisken i en gryte med kokende vann. Kolja skal kokes i usaltet vann i 7–8 minutter. Du kan eventuelt trekke den eller dampe den. Uansett skal du være forsiktig med å tilsette salt i denne retten, da fisken er så salt i seg selv.
Potetene skal koke i 7 minutter, så du kan legge eggene oppi den samme gryta. Da er de hardkokte når potetene er klare.
For å lage eggesmør tar du tre spiseskjeer meierismør oppi gryten. Det blir best hvis du bruner det litt.
Fjern skallet på eggene, legg eggene i gryten med det brunede smøret og knus dem med en gaffel sammen med en liten bunt hakket gressløk og et par–tre skvis av en lime.
Legg fisk og poteter på en tallerken og hell deretter på eggesmøret. Til slutt pynter du herligheten med mer gressløk.
woman cooking

Bon appetit!

Legg fisken i en gryte med kokende vann. Kolja skal kokes i usaltet vann i 7–8 minutter. Du kan eventuelt trekke den eller dampe den. Uansett skal du være forsiktig med å tilsette salt i denne retten, da fisken er så salt i seg selv.
Potetene skal koke i 7 minutter, så du kan legge eggene oppi den samme gryta. Da er de hardkokte når potetene er klare.
For å lage eggesmør tar du tre spiseskjeer meierismør oppi gryten. Det blir best hvis du bruner det litt.
Fjern skallet på eggene, legg eggene i gryten med det brunede smøret og knus dem med en gaffel sammen med en liten bunt hakket gressløk og et par–tre skvis av en lime.
Legg fisk og poteter på en tallerken og hell deretter på eggesmøret. Til slutt pynter du herligheten med mer gressløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?