Til hovedinnhold

Suksessterte

2 h
10 varer
2.8k
Suksessterte

En favoritt på alle kakebord. Mye av hemmeligheten bak suksessterten ligger i kremen, som består av temperert smøret vispet inn i avkjølt eggekrem.

Suksessterte er uten mel, og den egner seg supert til frysing. Når søtsuget inntreffer, kan den faktisk også spises halvtint.

Du trenger to kakeringer på 20 til 22 centimeter i diameter.

Ingredienser

8
porsjoner

Mandelbunn

  • 5 stykker eggehvite
  • 250 g sukker, finkornet
  • 250 g mandler, malte

Gul krem

  • 5 stykker eggeplomme
  • 1 dl fløte
  • 125 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 150 g meierismør, romtemperert

Til pynt

  • pistasjnøtter, karamelliserte eller andre nøtter
  • Røde syreblader, Kan sløyfes
  • nøtter, f. eks. karamelliserte pistasjnøtter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mandelbunn

  • 5 stykker eggehvite
  • 250 g sukker, finkornet
  • 250 g mandler, malte

Gul krem

  • 5 stykker eggeplomme
  • 1 dl fløte
  • 125 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 150 g meierismør, romtemperert

Til pynt

  • pistasjnøtter, karamelliserte eller andre nøtter
  • Røde syreblader, Kan sløyfes
  • nøtter, f. eks. karamelliserte pistasjnøtter

Mandelbunn

Varm ovnen til 180 grader.
Visp eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret. Visp til marengsen er tykk og blank.
Vend inn malte mandler og fordel røren i to smurte kakeringer.
Smør ringene og sett dem rett på en silikonmatte eller stekebrett med bakepapir.
Stek mandelbunnene ved 180 grader i cirka 20 minutter. Avkjøl.

Gul krem

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring til kremen tykner. Du skal se et par store bobler.
Trekk kasserollen til side og avkjøl kremen. Visp inn smøret, litt etter litt, når eggekremen har fått romtemperatur. Kremen kan oppbevares i kjøleskapet frem til montering av kaken.
Legg mandelbunnene oppå hverandre med litt av den gule kremen imellom. Fordel resten av kremen over og rundt på kantene.
Pynt kaken om ønskelig med hakkede karamelliserte nøtter. Den kan også pyntes med røde syreblader.
woman cooking

Bon appetit!

Mandelbunn

Varm ovnen til 180 grader.
Visp eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret. Visp til marengsen er tykk og blank.
Vend inn malte mandler og fordel røren i to smurte kakeringer.
Smør ringene og sett dem rett på en silikonmatte eller stekebrett med bakepapir.
Stek mandelbunnene ved 180 grader i cirka 20 minutter. Avkjøl.

Gul krem

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring til kremen tykner. Du skal se et par store bobler.
Trekk kasserollen til side og avkjøl kremen. Visp inn smøret, litt etter litt, når eggekremen har fått romtemperatur. Kremen kan oppbevares i kjøleskapet frem til montering av kaken.
Legg mandelbunnene oppå hverandre med litt av den gule kremen imellom. Fordel resten av kremen over og rundt på kantene.
Pynt kaken om ønskelig med hakkede karamelliserte nøtter. Den kan også pyntes med røde syreblader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?