Til hovedinnhold

Pasta med kjøttboller i tomatsaus

45 min
11 varer
853
Pasta med kjøttboller i tomatsaus

Enkle og gode retter er gull i en travel hverdag. Fersk spagetti med hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus er skikkelig trivselmat på hvilken som helst ukedag. Dette er en hyggelig middag å lage sammen med venner eller familie.  

Ingredienser

4
porsjoner

Kjøttboller

  • 0.5 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 1 stk egg
  • 100 g parmesan
  • 1 håndfull basilikum, finhakket
  • salt
  • pepper

Tomatsaus

  • 2 bokser hermetiske tomater, knuste, 400 gram per boks
  • 2 fedd hvitløk, eller 3
  • 1 stk gul løk
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 håndfull basilikum, finhakket
  • salt
  • pepper
  • 400 g fersk pasta

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjøttboller

  • 0.5 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 1 stk egg
  • 100 g parmesan
  • 1 håndfull basilikum, finhakket
  • salt
  • pepper

Tomatsaus

  • 2 bokser hermetiske tomater, knuste, 400 gram per boks
  • 2 fedd hvitløk, eller 3
  • 1 stk gul løk
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 håndfull basilikum, finhakket
  • salt
  • pepper
  • 400 g fersk pasta
Finhakk hvitløk, løk og chili. Fres i olje til det er blankt. Senk temperaturen og tilsett tomatboksene.
Tilsett finhakket basilikum og la det putre på svak varme. Når den etterhvert tykner kan du spe i litt vann.
Lag kjøttbollene. Bland sammen alle ingredienser i en bolle/kjøkkenmaskin.
Form boller. Varm en tykk stekepanne eller gryte. Ha i godt med olje/smør og stek bollene gylden. La de bli nesten gjennomstekt før du legger de i tomatsausen. La de putre på svak varme. Imens koker du pastaen som anvist på pakken.
Server varm med pasta. Topp med revet parmesan.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk hvitløk, løk og chili. Fres i olje til det er blankt. Senk temperaturen og tilsett tomatboksene.
Tilsett finhakket basilikum og la det putre på svak varme. Når den etterhvert tykner kan du spe i litt vann.
Lag kjøttbollene. Bland sammen alle ingredienser i en bolle/kjøkkenmaskin.
Form boller. Varm en tykk stekepanne eller gryte. Ha i godt med olje/smør og stek bollene gylden. La de bli nesten gjennomstekt før du legger de i tomatsausen. La de putre på svak varme. Imens koker du pastaen som anvist på pakken.
Server varm med pasta. Topp med revet parmesan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?