Til hovedinnhold

Nudelwok med sprø grønnsaker

30 min
19 varer
1.0k
Nudelwok med sprø grønnsaker

Wok er rask og enkel hverdagsmat, og retten kan varieres i det uendelige. Her får du oppskriften på en kjempegod nudelwok med grønnsaker. Når du skal lage wok, er det viktig at du bruker sterk varme og ikke steker de ulike ingrediensene for lenge. Det er også lurt å steke i flere omganger. Slik får du en deilig wok med crispy og gode grønnsaker!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g eggnudler
  • 400 g gulrot
  • 150 g sukkererter
  • 150 g aspargesbønner
  • 140 g vannkastanje
  • 2 stilker vårløk
  • 1 håndfull koriander, fersk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 3 ts ingefær, finrevet
  • olje, til steking
  • 100 g nøtter, cashewnøtter og peanøtter
  • havsalt

Til saus

  • 0.5 dl soyasaus
  • 3 ss østerssaus
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 0.5 dl vann
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss maizenna

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g eggnudler
  • 400 g gulrot
  • 150 g sukkererter
  • 150 g aspargesbønner
  • 140 g vannkastanje
  • 2 stilker vårløk
  • 1 håndfull koriander, fersk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 3 ts ingefær, finrevet
  • olje, til steking
  • 100 g nøtter, cashewnøtter og peanøtter
  • havsalt

Til saus

  • 0.5 dl soyasaus
  • 3 ss østerssaus
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 0.5 dl vann
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss maizenna
Tilbered eggenudler etter anvisning på pakka. Tilsett litt nøytral olje og sett til side.
Rens og skjær gulrot i tynne staver og del sukkererter på langs. Skjær av endene på aspargesbønnene og del de i to. Skjær vannkastanjer i skiver. Skjær vårløk i tynne skiver og grovhakk koriander.
Finhakk hvitløk og chili. Finriv ingefær.
Varm en panne med litt olje. Tilsett nøtter og stek til de blir gyldne. Tilsett havsalt. Sett til side.
Lag saus ved å blande alle ingrediensene sammen.
Varm olje i en wokpanne eller stor stekepanne. Bruk sterk varme. Stek gulrøttene raskt. Ta gulrøttene ut av panna.
Tilsett litt mer olje og stek sukkererter, aspargesbønner, hvitløk, chili og ingefær. Stek cirka 1 minutt.
Ha gulrøttene tilbake i panna, tilsett vannkastanjer og saus og stek raskt til alt er blandet godt sammen.
Trekk panna bort fra plata og tilsett nudler og nøtter. Bland sammen.
Server umiddelbart med hakket koriander og vårløk.
woman cooking

Bon appetit!

Tilbered eggenudler etter anvisning på pakka. Tilsett litt nøytral olje og sett til side.
Rens og skjær gulrot i tynne staver og del sukkererter på langs. Skjær av endene på aspargesbønnene og del de i to. Skjær vannkastanjer i skiver. Skjær vårløk i tynne skiver og grovhakk koriander.
Finhakk hvitløk og chili. Finriv ingefær.
Varm en panne med litt olje. Tilsett nøtter og stek til de blir gyldne. Tilsett havsalt. Sett til side.
Lag saus ved å blande alle ingrediensene sammen.
Varm olje i en wokpanne eller stor stekepanne. Bruk sterk varme. Stek gulrøttene raskt. Ta gulrøttene ut av panna.
Tilsett litt mer olje og stek sukkererter, aspargesbønner, hvitløk, chili og ingefær. Stek cirka 1 minutt.
Ha gulrøttene tilbake i panna, tilsett vannkastanjer og saus og stek raskt til alt er blandet godt sammen.
Trekk panna bort fra plata og tilsett nudler og nøtter. Bland sammen.
Server umiddelbart med hakket koriander og vårløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?