Det aller meste av smaken i denne salaten kommer fra dressingen, så her er det viktig å finne den riktige balansen mellom sterkt, søt, salt og syrlig. Små rød chili er ofte litt skarpere enn den «vanlige» røde chilien vi kjenner best. Chilimengden kan varieres etter eget ønske. Og husk også at hvis du fjerner frøene så fjerner du samtidig litt av heten.
2 stk rød chili, små, eventuelt 1 "vanlig" rød chili
1 fedd hvitløk
0.5 ts rekepaste
1.5 ss fish sauce
30 g palmesukker, evt. vanlig sukker
2 stk lime
30 g aspargesbønner, eller long beans
3 dl grønn papaya, skrelt og revet
6 stk cherrytomater, delt i to
2 ss peanøtter, hakkede, helst usaltede
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
2 stk rød chili, små, eventuelt 1 "vanlig" rød chili
1 fedd hvitløk
0.5 ts rekepaste
1.5 ss fish sauce
30 g palmesukker, evt. vanlig sukker
2 stk lime
30 g aspargesbønner, eller long beans
3 dl grønn papaya, skrelt og revet
6 stk cherrytomater, delt i to
2 ss peanøtter, hakkede, helst usaltede
Rens chilien for frø hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter. Tilsett rekepasta, fiskesaus, sukker og saften fra 1,5 lime. Skjær resten av limen i båter. Rens og skjær aspargesbønnene i 2 cm lange biter. Knus limebåtene og bønnene lett sammen med dressingen. Skrell papaya og riv eller skjær den i tynne strimler (ikke bruk den innerste myke kjernen). Ha den strimlede papayaen over i morteren og «bank» dressingen inn i papayaen. Juster smaken hvis nødvendig. Tilsett delte cherrytomater og peanøtter og «bank» det også inn i salaten. Ha alt over på en tallerken, pass på at du får med all dressingen og dryss over litt ekstra peanøtter.
Bon appetit!
Rens chilien for frø hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter. Tilsett rekepasta, fiskesaus, sukker og saften fra 1,5 lime. Skjær resten av limen i båter. Rens og skjær aspargesbønnene i 2 cm lange biter. Knus limebåtene og bønnene lett sammen med dressingen. Skrell papaya og riv eller skjær den i tynne strimler (ikke bruk den innerste myke kjernen). Ha den strimlede papayaen over i morteren og «bank» dressingen inn i papayaen. Juster smaken hvis nødvendig. Tilsett delte cherrytomater og peanøtter og «bank» det også inn i salaten. Ha alt over på en tallerken, pass på at du får med all dressingen og dryss over litt ekstra peanøtter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto