Til hovedinnhold

Appelsinterte - Terte med marengs og appelsin

1 h 30 min
11 varer
246
Appelsinterte - Terte med marengs og appelsin

Deilige, saftige appelsiner egner seg ypperlig i kaker. Prøv for eksempel denne nydelige appelsinterten med kremet appelsinfyll og luftig, søt marengs på toppen.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner

Tertebunn

  • 180 g hvetemel
  • 1 ss melis
  • 125 g smør
  • 3 ss vann

Appelsinfyll

  • 2.5 dl appelsinsaft, presset
  • 0.5 dl sitronsaft, presset
  • 4 ss appelsinskall, finrevet
  • 200 g sukker
  • 45 g hvetemel
  • 45 g semulegryn
  • 4 stykker eggeplomme
  • 50 g smør

Marengs

  • 4 stykker eggehvite
  • 150 g melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Tertebunn

  • 180 g hvetemel
  • 1 ss melis
  • 125 g smør
  • 3 ss vann

Appelsinfyll

  • 2.5 dl appelsinsaft, presset
  • 0.5 dl sitronsaft, presset
  • 4 ss appelsinskall, finrevet
  • 200 g sukker
  • 45 g hvetemel
  • 45 g semulegryn
  • 4 stykker eggeplomme
  • 50 g smør

Marengs

  • 4 stykker eggehvite
  • 150 g melis
Ha alle ingrediensene til tertedeigen i en food processor og kjør dem sammen til en myk deig. Har du ikke food processor, kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett vannet og kna deigen raskt sammen.
Trykk deigen jevnt utover i bunn og kanter på en smurt terteform (24-26 cm i diameter, helst med litt høye kanter). Prikk bunnen med en gaffel.
Stek tertebunnen på rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til kantene har fått gyllen farge. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.
Til fyllet has appelsinsaft, sitronsaft og revet appelsinskall i en kjele. Rør i sukker, hvetemel og semulegryn.
Kok opp blandingen og la den småkoke et par minutter under stadig omrøring til den begynner å tykne. Pass godt på så fyllet ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og pisk inn smør og eggeplommene. La fyllet avkjøles litt og fordel det deretter jevnt utover i bunnen av terten.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melisen og pisk videre til blank marengs. Fordel marengsen i et tykt lag oppå appelsinfyllet i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter, eller til overflaten på marengsen begynner å få farge. Server kaken nystekt.
Stek kaken midt i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter, eller til overflaten på marengsen begynner å få farge. Server kaken nystekt.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene til tertedeigen i en food processor og kjør dem sammen til en myk deig. Har du ikke food processor, kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett vannet og kna deigen raskt sammen.
Trykk deigen jevnt utover i bunn og kanter på en smurt terteform (24-26 cm i diameter, helst med litt høye kanter). Prikk bunnen med en gaffel.
Stek tertebunnen på rist på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, til kantene har fått gyllen farge. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.
Til fyllet has appelsinsaft, sitronsaft og revet appelsinskall i en kjele. Rør i sukker, hvetemel og semulegryn.
Kok opp blandingen og la den småkoke et par minutter under stadig omrøring til den begynner å tykne. Pass godt på så fyllet ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og pisk inn smør og eggeplommene. La fyllet avkjøles litt og fordel det deretter jevnt utover i bunnen av terten.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melisen og pisk videre til blank marengs. Fordel marengsen i et tykt lag oppå appelsinfyllet i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter, eller til overflaten på marengsen begynner å få farge. Server kaken nystekt.
Stek kaken midt i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter, eller til overflaten på marengsen begynner å få farge. Server kaken nystekt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?