Til hovedinnhold

Nudelsalat med biff: Mettende biffsalat med nudler

30 min
18 varer
1.0k
Nudelsalat med biff: Mettende biffsalat med nudler

Mye av hemmeligheten til denne retten ligger i dressingen som er proppfull av smak. Den skal være både salt, syrlig, frisk, hot og sødmefull. Ikke vær redd for å justere eller balansere på egenhånd. 
Og ikke vær redd for å bruke litt godt med urter: Kombinasjonen koriander og mynte gir enormt mye, men er du ingen fan av koriander kan du se om du får tak i thaibasilikum, eller erstatte koriander med vanlig basilikum.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g biff, mørt kjøtt
  • 1 ss hel sort pepper
  • 1.5 ss lys soyasaus
  • 200 g risnudler
  • 1 stk gulrot, stor
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk hjertesalat
  • friske urter, f.eks. koriander, mynte, thai basilikum

Dressing

  • 4 ss fiskesaus
  • 4 stk lime, saften
  • 3 ss sukker, lysebrunt eller blanding av hvitt og brunt
  • 1 stk rød chili, finhakket eller finsnittet
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 3 ss peanøtter, hakkede
  • 2 stk vårløk, finsnittet
  • 2 stk sjalottløk, finsnittet
  • 1 bunt koriander, hakket
  • 1 bunt mynte, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g biff, mørt kjøtt
  • 1 ss hel sort pepper
  • 1.5 ss lys soyasaus
  • 200 g risnudler
  • 1 stk gulrot, stor
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk hjertesalat
  • friske urter, f.eks. koriander, mynte, thai basilikum

Dressing

  • 4 ss fiskesaus
  • 4 stk lime, saften
  • 3 ss sukker, lysebrunt eller blanding av hvitt og brunt
  • 1 stk rød chili, finhakket eller finsnittet
  • 1 klype tørket chili, knust
  • 3 ss peanøtter, hakkede
  • 2 stk vårløk, finsnittet
  • 2 stk sjalottløk, finsnittet
  • 1 bunt koriander, hakket
  • 1 bunt mynte, hakket
Gni inn biffen med pepper og soyasaus. Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Stek biffene i litt olje i en varm stekepanne eller grillpanne, cirka 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile på en tallerken mens du lager salaten.
Tilbered nudlene etter anvisningen på pakken. Rens og skjær gulrøtter og agurk i tynne strimler (unngå å bruke den bløte kjernen). Rens salaten og skjær den grove strimler. Skjær kjøttet i tynne skiver (ta vare på all kjøttsaften) og bland kjøttskivene med dressingen.
Bland og fordel nudler, salat og kjøtt på tallerkener, eller ha alt på et fat. Drypp over kjøttet saften og dryss over litt ekstra urter.
woman cooking

Bon appetit!

Gni inn biffen med pepper og soyasaus. Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Stek biffene i litt olje i en varm stekepanne eller grillpanne, cirka 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile på en tallerken mens du lager salaten.
Tilbered nudlene etter anvisningen på pakken. Rens og skjær gulrøtter og agurk i tynne strimler (unngå å bruke den bløte kjernen). Rens salaten og skjær den grove strimler. Skjær kjøttet i tynne skiver (ta vare på all kjøttsaften) og bland kjøttskivene med dressingen.
Bland og fordel nudler, salat og kjøtt på tallerkener, eller ha alt på et fat. Drypp over kjøttet saften og dryss over litt ekstra urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?