Til hovedinnhold

Gelékake i fire lag

5 h
7 varer
78
Gelékake i fire lag
Kristine Ilstad - Det søte liv

Gelékake i fire lag er ypperlig til Halloween!

Jeg er ikke spesielt glad i skumle Halloween-kaker, men en uskyldig gelékake med noen små krypdyr av lakris tåler til og med jeg. Dette er en kake som selv de minste barna synes er morsom å få servert!

Det er lett å lage gélekake med fargerike lag. Bare husk på at du må bruke en helt tett form, og ikke en springform, slik at den flytende geléen ikke renner ut av formen. Det er også veldig viktig at hvert gelelag må stivne før du heller over et nytt lag.

Til Halloween har jeg brukt gelefargene oransje, grønn, gul og brun, men en gelékake kan også lages i andre farger.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Gelekake

  • 2 pakke appelsingelé, oransje
  • 2 pakke kiwigelé, grønn
  • 2 pakke sitrongelé, gul
  • 2 pakke colagelé, brun
  • 1.6 l vann, kokende

Pynt

  • lakris, etter ønske

Servering

  • 5 dl vaniljesaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gelekake

  • 2 pakke appelsingelé, oransje
  • 2 pakke kiwigelé, grønn
  • 2 pakke sitrongelé, gul
  • 2 pakke colagelé, brun
  • 1.6 l vann, kokende

Pynt

  • lakris, etter ønske

Servering

  • 5 dl vaniljesaus
Finn frem en helt tett form som rommer 1,8 - 2 liter. Spray formen lett med formfett og tørk av det overflødige fettet. Dette gjør at gelekaken løsner lettere fra formen når den er ferdig.
Rydd klart en plass i fryseren slik at du enkelt kan ta formen inn og ut av fryseren. Sørg for et stabilt underlag, slik at formen står støtt inni fryseren.
Finn frem en bolle og en visp. Ha 2 pk oransje gelepulver i bollen og tilsett 4 dl kokende vann. Rør rundt med vispen til gelepulveret har løst seg opp. Hell den flytende, oransje geleen i formen og sett formen i fryseren i 45-60 minutter. Geleen vil da ha stivnet.
Løs opp 2 pk grønn gelepulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geleen i romtemperatur i ca. 10 minutter. Hell så den flytende, grønne geleen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter.
Løs opp 2 pk gul gelepulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geleen i romtemperatur i ca. 10 minutter. Hell så den flytende, gule geleen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter.
Løs til slutt opp 2 pk brun gelepulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geleen i romtemperatur i cirka 10 minutter. Hell så den flytende, brune geleen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter eller i kjøleskapet over natten.
Finn frem et egnet kakefat. Fyll opp vaskekummen med skikkelig varmt vann, men ikke høyere enn at formen kan stå i kummen uten at vannet dekker over formen. Sett formen i det varme vannet i noen sekunder.
Finn frem et egnet kakefat. Fyll opp vaskekummen med skikkelig varmt vann, men ikke høyere enn at formen kan stå i kummen uten at vannet dekker over formen. Sett formen i det varme vannet i noen sekunder.
Mens formen står i det varme vannet, kan du løsne geleen fra kanten av formen med en skarp kniv. Vær rask – for her er det viktig å følge med! Lar du formen stå for lenge i det varme vannet, smelter geleen for mye og du ødelegger kaken.
Når du merker at geleen begynner å løsne fra kanten, løfter du formen ut av vannet. Legg kakefatet over formen og hvelv gelekaken over på kakefatet.
Løft forsiktig formen vekk fra geleen. Pynt kaken med lakris etter ønske og server med vaniljesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Finn frem en helt tett form som rommer 1,8 - 2 liter. Spray formen lett med formfett og tørk av det overflødige fettet. Dette gjør at gelekaken løsner lettere fra formen når den er ferdig.
Rydd klart en plass i fryseren slik at du enkelt kan ta formen inn og ut av fryseren. Sørg for et stabilt underlag, slik at formen står støtt inni fryseren.
Finn frem en bolle og en visp. Ha 2 pk oransje gelepulver i bollen og tilsett 4 dl kokende vann. Rør rundt med vispen til gelepulveret har løst seg opp. Hell den flytende, oransje geleen i formen og sett formen i fryseren i 45-60 minutter. Geleen vil da ha stivnet.
Løs opp 2 pk grønn gelepulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geleen i romtemperatur i ca. 10 minutter. Hell så den flytende, grønne geleen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter.
Løs opp 2 pk gul gelepulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geleen i romtemperatur i ca. 10 minutter. Hell så den flytende, gule geleen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter.
Løs til slutt opp 2 pk brun gelepulver i 4 dl kokende vann. Avkjøl geleen i romtemperatur i cirka 10 minutter. Hell så den flytende, brune geleen i formen og sett formen tilbake i fryseren i 45-60 minutter eller i kjøleskapet over natten.
Finn frem et egnet kakefat. Fyll opp vaskekummen med skikkelig varmt vann, men ikke høyere enn at formen kan stå i kummen uten at vannet dekker over formen. Sett formen i det varme vannet i noen sekunder.
Finn frem et egnet kakefat. Fyll opp vaskekummen med skikkelig varmt vann, men ikke høyere enn at formen kan stå i kummen uten at vannet dekker over formen. Sett formen i det varme vannet i noen sekunder.
Mens formen står i det varme vannet, kan du løsne geleen fra kanten av formen med en skarp kniv. Vær rask – for her er det viktig å følge med! Lar du formen stå for lenge i det varme vannet, smelter geleen for mye og du ødelegger kaken.
Når du merker at geleen begynner å løsne fra kanten, løfter du formen ut av vannet. Legg kakefatet over formen og hvelv gelekaken over på kakefatet.
Løft forsiktig formen vekk fra geleen. Pynt kaken med lakris etter ønske og server med vaniljesaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?