Til hovedinnhold

Gratinert blomkål med spekeskinke

45 min
10 varer
221
Gratinert blomkål med spekeskinke

Enkelt og greit! Et godt alternativ om en har lyst til å prøve noe nytt.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 stk blomkål
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 5 dl melk
  • 100 g gulost, revet
  • 50 g parmesan
  • 150 g spekeskinke, eller bacon
  • 1 bunt gressløk
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak

Slik gjør du:

  • 1 stk blomkål
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss smør
  • 5 dl melk
  • 100 g gulost, revet
  • 50 g parmesan
  • 150 g spekeskinke, eller bacon
  • 1 bunt gressløk
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
Sett ovnen på 220 grader.
Smelt smøret i en gryte, rør inn mel, spe med melk under omrøring. Kok opp og la sausen koke noen minutter.
Ta av kjelen fra platen, tilsett osten (spar parmesanen) og la den smelte.
Kok blomkålen mør. La den renne av. Legg den i en smurt, ildfast form. Hell ostesausen over, topp med revet parmesan, og sett formen i ovnen i ca 20 minutter.
Stek spekeskinken eller bacon til det blir sprøtt i litt smør eller margarin.
Dryss gressløk over blomkålen, og spis med stekt spekeskinke eller sprøstekt bacon.
Serveres med godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 220 grader.
Smelt smøret i en gryte, rør inn mel, spe med melk under omrøring. Kok opp og la sausen koke noen minutter.
Ta av kjelen fra platen, tilsett osten (spar parmesanen) og la den smelte.
Kok blomkålen mør. La den renne av. Legg den i en smurt, ildfast form. Hell ostesausen over, topp med revet parmesan, og sett formen i ovnen i ca 20 minutter.
Stek spekeskinken eller bacon til det blir sprøtt i litt smør eller margarin.
Dryss gressløk over blomkålen, og spis med stekt spekeskinke eller sprøstekt bacon.
Serveres med godt brød.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?