Til hovedinnhold

«Verdens beste» kanelfletter

2 h 30 min
9 varer
536
«Verdens beste» kanelfletter

Fersk gjærbakst er noe av det beste jeg vet om. Hvem elsker vel ikke boller med kanel og sukker? Disse flettene faller i smak hos alle! Oppskriften har jeg brukt i en årrekke og gir alltid saftige boller.
En viktig ting når du lager gjærbakst er å la deigen elte minst 15-20 minutter og heve en god time. Oppskriften kan brukes til å lage kanelfletter, skoleboller, kringler og annet godt. 
Oppskriften gir cirka 20 kanelfletter.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 1 kg hvetemel, + litt til utbaking
  • 2 dl sukker
  • 3 ts havsalt
  • 4 ts kardemomme, malt
  • 50 g fersk gjær
  • 1 stk egg
  • 7 dl melk, lunken, cirka 30 grader
  • 150 g smør, romtemperert, i biter

Fyll

  • kanel, malt
  • sukker
  • smør, mykt

til pensling

  • egg

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg hvetemel, + litt til utbaking
  • 2 dl sukker
  • 3 ts havsalt
  • 4 ts kardemomme, malt
  • 50 g fersk gjær
  • 1 stk egg
  • 7 dl melk, lunken, cirka 30 grader
  • 150 g smør, romtemperert, i biter

Fyll

  • kanel, malt
  • sukker
  • smør, mykt

til pensling

  • egg
Bland mel, sukker, salt, kardemomme og smuldre gjæren i en bolle. Tilsett egget og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok.
Tilsett lunken melk i en tynn strål mens maskinen går på lav hastighet. Øk hastigheten etterhvert som all melken er tilsatt. La den elte i 10 minutter.
Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperert. Jeg pleier å sette ut mitt smør dagen før. La den elte i cirka 10 minutter til deigen er glatt og smidig.
Ha plast over bollen, og la den heve i cirka en time, til dobbel størrelse. Det er veldig viktig å la deigen heve godt.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 1,5 cm tykk. Ha godt med mykt smør, kanel og sukker på deigen. Brett deigen over på langs.
Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv og kutt 3-4 centimeter lange strimler. Kutt deretter denne strimlen i tre, men stopp rett før toppen. Flett deretter som om du fletter en hårflette.
La flettene etterheve i 30-60 minutter på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle. Pensle med egg før steking. Strø over perlesukker. Stek på 200 grader i 7-8 minutter. De skal være gyldne.
Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, sukker, salt, kardemomme og smuldre gjæren i en bolle. Tilsett egget og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok.
Tilsett lunken melk i en tynn strål mens maskinen går på lav hastighet. Øk hastigheten etterhvert som all melken er tilsatt. La den elte i 10 minutter.
Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperert. Jeg pleier å sette ut mitt smør dagen før. La den elte i cirka 10 minutter til deigen er glatt og smidig.
Ha plast over bollen, og la den heve i cirka en time, til dobbel størrelse. Det er veldig viktig å la deigen heve godt.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 1,5 cm tykk. Ha godt med mykt smør, kanel og sukker på deigen. Brett deigen over på langs.
Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv og kutt 3-4 centimeter lange strimler. Kutt deretter denne strimlen i tre, men stopp rett før toppen. Flett deretter som om du fletter en hårflette.
La flettene etterheve i 30-60 minutter på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle. Pensle med egg før steking. Strø over perlesukker. Stek på 200 grader i 7-8 minutter. De skal være gyldne.
Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?