Til hovedinnhold

Sjokoladeruter - Sjokoladekake med glasur

2 h
8 varer
687
Sjokoladeruter - Sjokoladekake med glasur

Sjokoladeruter - Sjokoladekake med glasur - er en fantastisk sjokoladekake som toppes med et tykt lag sjokoladeglasur. Kaken inneholder mye sukker, noe som gir den en litt seig konsistens. Sammen med den bløte sjokoladeglasuren blir det helt fantastisk.

Kaken er utrolig lettvint å lage, selv om den smaker luksuriøst. Dette er nok også grunnen til at den er så populær. Sjokoladerutene holder seg gode i flere dager og er også fine å fryse.

Oppskriften passer til en liten langpanne.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Sjokoladekake

  • 200 g smør
  • 4 stykker egg
  • 6 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 3 dl hvetemel

Sjokoladeglasur

  • 3 dl kremfløte
  • 300 g kokesjokolade
  • 2 ss smør

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Sjokoladekake

  • 200 g smør
  • 4 stykker egg
  • 6 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 3 dl hvetemel

Sjokoladeglasur

  • 3 dl kremfløte
  • 300 g kokesjokolade
  • 2 ss smør
Smelt og avkjøl smøret.
Visp egg og sukker lett sammen. Det er ikke nødvendig å piske eggedosis.
Bland i vaniljesukker og kakao. Rør i smeltet smør og hvetemel vekselsvis til du får en glatt og klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 30-35 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten.
La kaken avkjøles i langpannen.
Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket kokesjokolade og smør.
La sjokoladen og smøret smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. La den avkjøles en liten stund i romtemperatur før du heller den over kaken i formen.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten, til sjokoladeglasuren har stivnet.
Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del den opp i passe store firkanter.
Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del den opp i passe store firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt og avkjøl smøret.
Visp egg og sukker lett sammen. Det er ikke nødvendig å piske eggedosis.
Bland i vaniljesukker og kakao. Rør i smeltet smør og hvetemel vekselsvis til du får en glatt og klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 30-35 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten.
La kaken avkjøles i langpannen.
Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket kokesjokolade og smør.
La sjokoladen og smøret smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. La den avkjøles en liten stund i romtemperatur før du heller den over kaken i formen.
Sett formen i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten, til sjokoladeglasuren har stivnet.
Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del den opp i passe store firkanter.
Løft den kalde kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del den opp i passe store firkanter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?